Κίνδυνος πανούκλας από τη γάτα και το σκύλο σας!

Μεγάλη έρευνα δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό και αφορά στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών από τα κατοικίδια που μένουν μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη τους.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων έχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσουν διάφορες ασθένειες, από σκουλήκια μέχρι βουβωνική πανώλη.

Από τις 250 γνωστές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, οι 100 συνήθως προέρχονται από εκείνα που φιλοξενούνται σε κάποιο σπίτι, λένε οι ερευνητές.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο κτηνιατρικής της Καλιφόρνια σημαίνει συναγερμό :''Πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός στους ιδιωτικούς χώρους του ανθρώπου και στα δωμάτια όπου μπορεί να κυκλοφορεί ένα κατοικίδιο, ενώ μέσα σε αυτούς δεν πρέπει επουδενί να συμπεριλαμβάνεται η κρεβατοκάμαρα''.

Από τα πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα που κινδυνεύουν όσοι συγκατοικούν με ζώα, είναι η νόσος Τσάγκας, κατά την οποία δημιουργούν σοβαρά ζητήματα με την καρδιακή, πεπτική και νευρολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η υποξεία περιφερειακή λεμφαδενίτιδα που προέρχεται από δάγκωμα ή γρατζουνιά που θα προκαλέσουν τα μικρά γατάκια και η οποία μπορεί να επιφέρει θανατηφόρες βλάβες στο ήπαρ, τους νεφρούς και το σπλήνα.

24wro.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!