Πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματα οι άντρες

Πιο ευάλωτοι στα κρυολογήματααποδεικνύονται οι άνδρες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής τουπανεπιστημίου Ατζού στην Ν. Κορέα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το ανδρικό φύλο είναι πιο επιρρεπές στα κρυολογήματα, σε σχέση με το γυναικείο, όταν, μάλιστα τα δύο φύλα βρεθούν υπό την ίδια πίεση στο εργασιακό περιβάλλον τους.

Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής ιατρικής «Occupational Medicine», και στην οποία εξετάστηκαν μία ομάδα εθελοντών εργαζομένων -από 40 εταιρίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνθήκες εργασιακής πίεσης, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες, που ένιωθαν στρες στη δουλειάτους, ήταν πολύ πιθανότερο (74%) σε σχέση με τις γυναίκες να έχουν κρυολογήσει, γεγονός που αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης κατάπτωσης του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Αντιθέτως, οι γυναίκες φαίνεται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη «στωικότητα» και ανθεκτικότητα σε ανάλογες συνθήκες στρες.

«Οι άνδρες υπερεκτιμούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος σε σχέση με τις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι οι γυναίκες μιλάνε στους γιατρούς και στους γύρω τους με διαφορετικό τρόπο για το κρυολόγημά τους σε σχέση με τους άνδρες, παραπονούμενες πολύ λιγότερο» δήλωσε ένας εκ των ερευνητών.

Ωστόσο, από εργασιακής πλευράς, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανότερο οι άνδρες να απουσιάζουν συχνότερα από τη δουλειά τους με αφορμή ένα κρυολόγημα, σε σχέση με τις γυναίκες.

Και επειδή «ένα μήλο την ημέρα» δεν είναι αρκετό για να μας κρατήσει μακριά από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, για να βελτιώσουμε την αντίσταση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη η ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον 7 μερίδων φρούτωνκαι λαχανικών.

Την ίδια ώρα, ένα πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!