Η μόδα… βλάπτει σοβαρά την υγεία

Μπορεί η εποχή να προστάζει στενά παντελόνια, σέξι εσώρουχα και µοδάτα παπούτσια, αλλά πολλές από αυτές τις στιλιστικές επιλογές µπορεί να βλάψουν την υγεία µας.

Σουτιέν

Τα σουτιέν εκτός από σέξι θα πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν σωστή στήριξη, να είναι άνετα και να συγκρατούν το στήθος χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν. Ένας λάθος στηθόδεσµος µπορεί να ευθύνεται για διάφορα προβλήµατα υγείας, όπως:

- Πόνοι στο στήθος, που προκαλούνται από µικρά σουτιέν µε µπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωµα.

- Πόνοι στην πλάτη και στους ώµους, ιδιαίτερα στις γυναίκες µε µεγάλο στήθος.

- ∆ερµατοπάθειες, καθώς ένα πολύ στενό ή µικρό σουτιέν µπορεί µε την τριβή, την πίεση και την αύξηση του ιδρώτα να δηµιουργήσει ερεθισµούς και µυκητιάσεις στις υποµαστικές περιοχές.

Όχι στα στενά

Οποιοδήποτε ρούχο ή εσώρουχο που προκαλεί τριβή και πίεση, ευνοεί τις φλεγµονές, τις ουρολοιµώξεις, τις κυστίτιδες, τις κολπίτιδες και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Αποφεύγετε λοιπόν τα στενά παντελόνια, καλσόν κ.λπ. ειδικά αν είστε επιρρεπείς στις δερµατοπάθειες. Επίσης, αν έχετε κάποια γαστρεντερολογική πάθηση όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, ευερέθιστο έντερο, σπαστική κολίτιδα ή αίσθηµα µετεωρισµού, οι γιατροί συστήνουν μεταξύ άλλων να αποφεύγονται και τα στενά ρούχα και εσώρουχα, οι σφιχτές ζώνες, οι κορσέδες και γενικότερα ό,τι µπορεί να πιέζει το στοµάχι ή το έντερο. Αποφύγετε τα νάιλον και τα συνθετικά και φροντίστε, όπως και τις κάλτσες, να τα πλένετε και να τα σιδερώνετε καλά.

Προσοχή και στα παπούτσια

Ασχέτως με το τι επιτάσσει η µόδα, θα πρέπει να προσέχουµε πολύ τι παπούτσια επιλέγουµε. Όσο όµορφα και αν είναι τα παπούτσια από πλαστικοποιηµένο δέρµα και συνθετικά υλικά, θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει και µπορεί να προκαλέσουν µύκητες και δερµατοπάθειες. Επίσης αποφεύγετε να φοράτε συχνά και πολλές ώρες ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί µπορεί να βλάψουν το πέλµα και τα δάχτυλα.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!