Συμβουλές για τα μικρόβια που απειλούν τα παιδιά μας

Με το μήνυμα : "Βγάλτε τα παιδιά από τη γυάλα", αποφεύγετε τις αντιβιώσεις και επιμείνετε στο πλύσιμο των χεριών.

Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της λοιμωξιολόγου κυρίας Ράπτη, στο οποίο συμβουλεύει τους γονείς να μην κάνουν χρήση αντιμικροβιακών καθαριστικών στο σπίτι και να μην κάνουν υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Ακούγεται πολύ απλό, όμως αυτό που πρέπει να μάθουν καλά τα παιδιά είναι το πλύσιμο των χεριών. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να πλένουν τα χέρια πριν και μετά το φαγητό, μετά την τουαλέτα, μετά την παιδική χαρά και το παιχνίδι στο ύπαιθρο, αφού έχουν χαιδέψει ζώα κ.α. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με μπόλικη σαπουνάδα και με καλό τρίψιμο των χεριών.

Όταν τα παιδια πάνε στον παιδικό σταθμό είναι βέβαιο ότι θα εκτεθούν σε περισσότερα μικρόβια πράγμα που είναι θετικό γιατί ο οργανισμός θα μάθει να τα αντιμετωπίζει. Οι γονείς πρέπει να ανησυχούν μόνο όταν το παιδί έχει πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή, όταν έχει διάρροια ή συχνο εμετό, κοκκινίλα στα μάτια με εκκρίσεις, αν έχει ψείρες, δερματικές λοιμώξεις και στοματίτιδα που να συνοδεύεται από πυρετό και έλκη στο στόμα.

Όσον αφορά τη γρίπη η κ. Κούρτη λέει ότι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες υγειινής. Συμφωνα με το βιβλίο της ο ιός της γρίπης επιβιώνει μόνο πέντε λεπτά πάνω στα χέρια μας αλλά για 8-12 ώρες πάνω σε πάνινα ή χάρτινα μαντιλάκια και σε σκληρές επιφάνεις. Αποτελεσματικά για την καταπολέμησή της είναι η χλωρίνη, το οξυζενέ, το οινόπνευμα.

Στην πρόληψη, τα παιδιά δεν πρέπει να μοιράζονται πιπίλες, κύπελα, ποτήρια, κουταλοπηρουνα, πετσέτες ή οδοντόβουρτσες. Τα χαρτομάντιλα πετιούνται αμέσως μετα από μία χρήση. Οι πετσέτες του σπιτιού πρέπει να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!