Υπεύθυνη για καρκίνους η ασπαρτάμη

Ειδικά του ήπατος και των πνευμόνων Νέα πολεμική στον τομέα των τροφίμων άναψε στη Γαλλία, με αφορμή την επίσκεψη στο Παρίσι του Ιταλού καθηγητή Μοράντο Σοφρίτι που είναι επικεφαλής σειράς ερευνών για τον καρκίνο, στο Ινστιτούτο Ramazzini στην Μπολόνια.

Ο καθηγητής πρόκειται να παρουσιάσει στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Paris- Descartes στο Παρίσι τα συμπεράσματα των ερευνών του για την ασπαρτάμη, τη γλυκαντική ουσία που είναι παρούσα σε 6.000 τρόφιμα, 600 φάρμακα και χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη από 200 εκατομμύρια άτομα.

Τ' αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε αρσενικά ποντίκια είναι ανησυχητικά αφού η ασπαρτάμη αποδείχθηκε υπεύθυνη για καρκίνο του ήπατος και των πνευμόνων.

Η έρευνα του καθηγητή Σοφρίτι προστίθεται στην έρευνα Δανού ερευνητή σε 60.000 εγκύους σύμφωνα με την οποία η καθημερινή λήψη της ασπαρτάμης είτε μέσα από αναψυκτικά ή σε αντικατάσταση της ζάχαρης στα ροφήματα μπορεί να ευθύνεται για πρόωρο τοκετό.

Παρά τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων με ανακοίνωσή της τον Απρίλιο 2009 έδωσε το πράσινο φως για την κατανάλωση της με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει γενοτοξική ή καρκινογόνα δράση.

Στη Γαλλία όμως που βιώνει τις μέρες αυτές το «κρουστικό κύμα» από το μεγάλο σκάνδαλο του Mediator που για 30 χρόνια είχε παρουσιασθεί ως το θαυματουργό και ανώδυνο χάπι αδυνατίσματος, οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις των υψηλών αρχών, έχουν αρχίσει να μην πείθουν τους γάλλους πολίτες.

Σφυγμομέτρηση που έγινε στις 15 Ιανουαρίου δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στα φάρμακα.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!