Η μπίρα μπορεί να μας αδυνατίσει!

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στη νοσοκομειακή κλινική της ίδιας πόλης και στο Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη, δύο ποτήρια μπίρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε, ενώ μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης.

Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα, στο πλαίσιο της έρευνας, «επιστράτευσαν» 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπίρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.

Οι Ισπανοί ερευνητές εξήγησαν ότι η μπίρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στη μετρημένη κατανάλωση κρασιού.

«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπίρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη» είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ, ενώ συνέχισε, «είναι μύθος ότι η μπίρα οδηγεί κατ' ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη, ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».

Αναφερόμενος στη χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπίρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπίρας καθ' εαυτής. Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά..

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπίρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.

Σημειώνεται πως 500 ml μπίρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες - όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα

πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!