Σούπερ αντισώματα ανέπτυξαν όσοι πέρασαν τη γρίπη των χοίρων

Σύμφωνα με μελέτη, όσα άτομα είχαν κολλήσει τη γρίπη των χοίρων έχουν αναπτύξει ανθεκτικά αντισώματα έναντι πολλών στελεχών της γρίπης, περιλαμβανομένων και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της κοινής γρίπης...

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ατόμων ανέπτυξε, λόγω της μόλυνσης με τον H1N1, μία ασυνήθιστη ανταπόκριση.

«Ο τρόπος που ανταποκρίθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα όσων πέρασαν τη γρίπη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος, καθώς μας δίνει την ελπίδα παρασκευής ενός αντιγριπικού εμβολίου για στελέχη του ιού που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί» εξηγεί ο καθηγητής ιολογίας Patrick Wilson από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως το εμβόλιο όχι απλώς θα προστατεύει από τα στελέχη της γρίπης, αλλά θα διαρκεί τουλάχιστον μία δεκαετία, αν όχι για ολόκληρη τη ζωή.
Τα εμβόλια της γρίπης και τα φάρμακα επικεντρώνονται στις πρωτεΐνες αιμογλουτινίνη και νευραμινιδάση, οι οποίες συνδέονται σε υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων και προκαλούν την ασθένεια.
Πηγή: ygeia.tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!