Δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα κρούσματα

Δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί ότι κάποιο από τα κρούσματα της νέας γρίπης που εντοπίστηκαν στη χώρα μας είναι από τη Κάλυμνο, σε αντίθεση με τα νησιά των Κυκλάδων. Ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το πληθυσμό.

Η είδηση κυκλοφόρησε δια μέσου ηλεκτρονικών σελίδων τη παραμονή των Θεοφανίων και σύμφωνα με αυτή δύο νέα κρούσματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 είχαν εντοπιστεί στην Κάλυμνο και άλλα δύο στην Κίμωλο.

Σύμφωνα όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επισήμως για το νησί της Καλύμνου δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, σε αντίθεση τρία κρούσματα – όπως έγινε γνωστό και επισήμως- που εντοπίστηκαν σε νησιά των Κυκλάδων.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο διοικητής του νοσοκομείου Καλύμνου κ. Νικόλαος Σακελλαρόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε πως από τη μέχρι τώρα ενημέρωση που είχε από τους δημόσιους γιατρούς, περιλαμβανομένου και των νοσοκομειακών, δεν έχει σταλεί κάποιο δείγμα για εξέταση από ύποπτο για τη νέα γρίπη, ασθενή.

Το ίδιο καθησυχαστικός όμως με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Στέλιος Καραταπάνης ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός ή υπερβολική προφύλαξη αλλά να προσέξουμε όπως και για την αποφυγή της εποχιακής γρίπης».

Σε κάθε περίπτωση και τα νοσοκομεία της περιοχής μας είναι καλά προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού περιστατικού, για το οποίο και δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία αφού υπάρχει η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή του.

Όπως άλλωστε τόνισε με δηλώσεις του χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Top Fm» και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς η επιστημονική κοινότητα θεωρεί βέβαιη την εμφάνιση του ιού Η1ΝΙ και στη χώρα μας και το ότι κάποιοι θα νοσήσουν από αυτόν, όμως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα πανδημίας ή έστω επιδημίας όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο.

Για το λόγο αυτό και δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας ή υπερβολής από τους πολίτες. Ειδικά δε για όσους έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι περιλαμβάνεται και ο νέος ιός.

Πηγή : Ροδιακή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!