Η γρίπη των χοίρων μας έρχεται από …Κίμωλο και Κάλυμνο!

Στη νησιωτική Ελλάδα ενέσκηψαν τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης. Έπειτα από την… δεκεμβριανή επέλαση του ιού Η1Ν1 στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου καταγράφεται νέα γρίπη συγκαταλέγεται πλέον και η χώρα μας.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, δεκάδες κρούσματα γριπώδους συνδρομής έχουν εμφανιστεί στην Κίμωλο και την Κάλυμνο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα εξ αυτών ότι οφείλονται στον ιό Η1Ν1.

Στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ) έχει σημάνει από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου συναγερμός καθώς το δίκτυο Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων ενημέρωσε για δεκάδες περιστατικά γρίπης. Η εργαστηριακή ανάλυση κλινικών δειγμάτων έδειξε ταυτοποίηση του ιού Η1Ν1 σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

Μάλιστα, στην Κάλυμνο ο ιός Η1Ν1 έχει «χτυπήσει» κυρίως τον παιδικό πληθυσμό.

Το «ξύπνημα» του ιού Η1Ν1 και στη χώρα μας ήταν θέμα… ημερών. Οι επιστήμονες μετρούσαν αντίστροφα τον… περασμένο  χρόνο για την έναρξη της περιόδου της εποχικής γρίπης η οποία εφέτος κυριαρχείται από το στέλεχος Η1Ν1.

Όπως είχε τονίσει μιλώντας στο protothema.gr, ( http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=97639) ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, «η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα  δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνει τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο. Εξαίρεση αποτέλεσε η περσινή περίοδος λόγω της κυκλοφορίας του πανδημικού στελέχους».

www.protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!