Οι πιο σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές Ανάλυσης και Ταυτοποίησης DNA, πλέον και στην Ελλάδα.

Διανύοντας έναν αιώνα μεγάλων ανακαλύψεων και επιστημονικών/ιατρικών επιτευγμάτων, καθημερινά απαντώνται ολοένα και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη βιολογική ύπαρξη τα οποία προσφέρουν στον άνθρωπο πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή του. Η βάση της ανθρώπινης ζωής είναι ο γενετικός κώδικας  ή αλλιώς, το DNA. Ο κώδικας αυτός είναι μοναδικός για κάθε άνθρωπο και είναι αυτός που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Το DNA κάθε ατόμου προέρχεται από τους βιολογικούς του γονείς και κληρονομείται κατά 50% από τον πατέρα και κατά 50% από τη μητέρα. Ομοίως κάθε άτομο,

θα μεταφέρει το 50% του γενετικού του υλικού στους απογόνους του.  Η ισοζυγισμένη και πιστή αυτή μεταφορά της γενετικής πληροφορίας στους απογόνους, μας έχει δώσει πλέον τη δυνατότητα εξακρίβωσης των γονέων ενός ατόμου αλλά και άλλων βιολογικών δεσμών (αδέρφια, παππούς, γιαγιά, θείος, θεία κτλ). Εξετάζοντας συγκεκριμένους γενετικούς τόπους στο γενετικό υλικό κάθε ατόμου και συγκρίνοντάς το με το γενετικό υλικό ενός άλλου/άλλων, μπορούμε σήμερα να ταυτοποιήσουμε ή να αποκλείσουμε με σιγουριά τη βιολογική συγγένεια μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων. Στην περίπτωση μάλιστα των αρσενικών απογόνων, η μελέτη μόνο του παράγοντα Υ (Υ χρωμόσωμα), ο οποίος αντιγράφεται και μεταβιβάζεται εξ’ ολοκλήρου από τον πατέρα, είναι αρκετή για να μας πληροφορήσει για την ύπαρξη ή όχι βιολογικού δεσμού.

 

Η δυνατότητα ταυτοποίησης των βιολογικών δεσμών μεταξύ των ατόμων αποτελεί μια πολύτιμη πηγή γνώσης για τον άνθρωπο για αμφιβολίες και ερωτήματα τα οποία τις περισσότερες φορές είναι βασανιστικά. Εκτός από την προσωπική αναζήτηση της  πατρικής καταγωγής κάθε ατόμου, γεγονότα όπως η μίξη βρεφών στο μαιευτήριο, λάθος στην εμφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, υιοθεσίες, δικαστικοί αγώνες για την επιμέλεια των παιδιών ή ακόμα και τη διεκδίκηση κληρονομιάς, αλλά και άλλες περιπτώσεις που στο παρελθόν δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν, τώρα με ένα απλό τεστ μπορούν να επιλυθούν άμεσα, εύκολα και κυρίως έγκυρα.

Εκτός από τη μεγάλη σημασία όμως που έχει η γνώση της πατρικής καταγωγής κάθε ατόμου από μόνη της, προσφέρει δευτερογενώς και άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Γνωρίζοντας τους γεννήτορες μας αλλά και τους λοιπούς βιολογικούς μας συγγενείς, είμαστε σε θέση να προφυλαχθούμε ή και να ανιχνεύσουμε έγκαιρα κληρονομικά νοσήματα τα οποία πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή.

Για την απάντηση όλων των παραπάνω ερωτημάτων, η DNAlogy (Ευρωπαϊκό Κέντρο Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA), το πρώτο ελληνικό, διεθνών προδιαγραφών εργαστήριο ανάλυσης DNA παρέχει πλέον και στην Ελλάδα όλες τις σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές ανάλυσης DNA. Η επιστημονική ομάδα της DNAlogy δημιούργησε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα ειδικά σετ σιελογόνου δειγματοληψίας προσφέροντας μεγάλη ευκολία στη διεξαγωγή του τεστ DNA αλλά ταυτόχρονα και απόλυτη επιστημονική εγκυρότητα. Η διαδικασία του τεστ είναι πλέον εύκολη και ανώδυνη καθώς αρκεί μόνο μια μικρή ποσότητα σάλιου, έγκυρη και αξιόπιστη καθώς ακολουθεί τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα εξετάζοντας 16 ή περισσότερους γενετικούς τόπους και τέλος απόλυτα διακριτική.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της DNAlogy (www.dnalogy.eu) ή τηλεφωνήστε στο 2109650370 για να συνομιλήσετε απευθείας με τους ειδικούς επιστήμονες της DNAlogy.

Δρ. Φιτσιάλος Γεώργιος

Γενετιστής, Μοριακός Βιολόγος,

Συνεργάτης του Επιστημονικού Web Site: www.iator.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!