Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει 165.000 παιδιά κάθε χρόνο

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου το 1% των θανάτων παγκοσμίως, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 600.000 κάθε χρόνο, εκ των οποίων οι 165.000 αφορούν σε παιδιά κάτω των 5 ετών, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet

Συνολικά το κάπνισμα προκαλεί το θάνατο 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, λαμβάνοντας υπόψιν και τους ενεργούς καπνιστές. Το 2004 εκτέθηκαν σε παθητικό κάπνισμα το 40% των παιδιών, το 33% των ανδρών και το 35% των γυναικών.

Η έκθεση αυτή στον καπνό προκάλεσε 379.000 θανάτους από καρδιολογικά προβλήματα, 165.000 από αναπνευστικά προβλήματα, 36.900 από άσθμα και 21.400 από καρκίνο των πνευμόνων.

Τα μεγαλύτερα θύματα του παθητικού καπνίσματος είναι, σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά, κυρίως όσων οι γονείς καπνίζουν στο σπίτι. Τα δύο τρίτα των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους λόγω παθητικού καπνίσματος προέρχονταν από την Αφρική και τη νότια Ασία.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι η πρώτη που εκτιμά παγκοσμίως την επίδραση του παθητικού καπνίσματος. Δημοσιεύεται την Παρασκευή στο περιοδικό Lancet.

Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν στοιχεία του 2004, τα πλέον πρόσφατα που διατίθενται, από αναλύσεις που έγιναν σε 192 χώρες.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!