Κίνδυνος - θάνατος τα ελληνικά...μικρόβια

Μπαίνουν στο νοσοκομείο για αφαίρεση χολής και καταλήγουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Υποβάλλονται σε επεμβάσεις ρουτίνας κι έπειτα από μια τυχαία επιπλοκή και την παραμονή για μία μόνο ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

«Αόρατοι» εχθροί των ασθενών, ανθεκτικά μικρόβια που δύσκολα αντιμετωπίζονται πλέον, παραμονεύουν σε γωνίες, διαδρόμους και ρούχα νοσηλευτών που δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με την Ε.

Πρωτόκολλα υγιεινής καταλύονται σε δευτερόλεπτα με έναν νοσηλευτή να φροντίζει ταυτόχρονα πέντε ασθενείς, ενώ οι παλιές και ξεπερασμένες κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις αποικία μικροβίων. Κερασάκι στην τούρτα, η άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών, που κάνει πλέον τα μικρόβια μη αντιμετωπίσιμα.

Κλεμπσιέλα, ψευδομονάδα και acinetobacter είναι τα τρία πιο επικίνδυνα, με ανθεκτικότητα που φτάνει το 50% στα ελληνικά νοσοκομεία. Το πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, συζητείται σήμερα στη Στοκχόλμη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, υπό τη σκιά του ενδεχομένου οι Ελληνες ασθενείς να μπαίνουν σε «καραντίνα» πριν χειρουργηθούν σε νοσοκομεία άλλων χωρών. Ηδη η Γαλλία αποφάσισε να υποβάλει σε ειδικές καλλιέργειες όσους Ελληνες «εισάγονται» στα νοσοκομεία της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Οκτώβριος 2009), το υψηλότερο ποσοστό νοσοκομειακών λοιμώξεων κατέχει το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με 16,3%, ακολουθεί το Λαϊκό με 13,9% και το Κοργιαλένειο Μπενάκειο με 11,8.

Εντατικολόγοι, χειρουργοί, λοιμωξιολόγοι και νοσηλευτές αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού και στην κατάχρηση των αντιβιοτικών και περιγράφουν την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία.

newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!