Χάπι «θωρακίζει» από το AIDS

Κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες και δημοσιεύτηκε σήμερα στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει πως οι άνδρες που λαμβανουν το χάπι Truvada (συνδυάζει δύο αντιρετροϊκά φάρμακα) εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο κατά 44% να μολυνθούν με τον ιό του AIDS.


Στην έρευνα συμμετείχαν 2.499 άνδρες (29 από τους οποίους ήταν τρανσέξουαλ που δεν είχαν μολυνθεί από τον ιό του AIDS), ηλικίας 18 με 67 ετών, που είχαν συχνά ομοφυλοφιλικές σχέσεις και διεξήχθη από τον Ιούλιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2009.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τη Νότια Αφρική, την Ταϊλάνδη, το Περού, τον Ισημερινό, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ και επιλέχθηκαν τυχαία. Οι μισοί λάμβαναν το χάπι Truvada και οι υπόλοιποι ένα ψευδοφάρμακο. Όλοι πήγαιναν τακτικά σε κλινικές όπου ενημερώνονταν για τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας, ενώ υποβάλλονταν σε εξετάσεις και θεραπεία για τυχόν άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κατά τη διάρκεια της κλινικής έρευνας παρατηρήθηκαν συνολικά 100 κρούσματα μόλυνσης με τον ιό HIV.

Από αυτά τα περιστατικά, οι 36 ασθενείς λάμβαναν το χάπι Truvada και οι 64 το ψευδοφάρμακο, γεγονός που έκανε τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή λήψη του συγκεκριμένου χαπιού μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης με τον ιό του AIDS κατά 43,8%.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν σημαίνουν ότι μπορεί κανείς να παίρνει αυτό το χάπι αντί να χρησιμοποιεί προφυλακτικό», σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Ρόμπερτ Γκραντ, του Ινστιτούτου Gladstone και του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!