Μείωση ανδρικού στήθους

Μια δημοφιλής κοσμητική επέμβαση για τους άνδρες προκαλεί έκπληξη: Μείωση ανδρικού στήθους.

Αυτή η επέμβαση συνήθως γίνεται για να θεραπεύσουμε μια πάθηση γνωστή κι ως γυναικομαστία ή στήθος μεγαλύτερο λόγω λίπους από παχυσαρκία.
Η γυναικομαστία μπορεί να επηρεάσει άνδρες κάθε ηλικίας και σύμφωνα με τη Mayo Clinic, είναι αποτέλεσμα ορμονικής ανισορροπίας όπου τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται στα σχετικά επίπεδα οιστρογόνων. Κάποιες κοινές αιτίες αυτής της ανισορροπίας είναι: οι φυσιολογικές αλλαγές στις ορμόνες, κάποιες παθήσεις, χρήση αναβολικών στεροειδών ή οιστρογόνων, παρενέργειες κάποιων φαρμάκων ή ναρκωτικών, και κάποιες θεραπείες καρκίνου. Όμως, στο περίπου 25% των αγοριών και των ανδρών τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα.

Ανάλογα με την αιτία, η γυναικομαστία συχνά υποχωρεί από μόνη της ή μετά από θεραπεία οποιασδήποτε υποβόσκουσας πάθησης ή σταματώντας τη χρήση ουσιών που συνδέονται με τη γυναικομαστία. Άλλες φορές, μπορεί να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση γυναικομαστίας μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με αυτή την πάθηση, να αποκτήσουν μια νέα αίσθηση εμπιστοσύνης μειώνοντας την εμφάνιση υπέρ-ανεπτυγμένου ιστού του στήθους ή αφαιρώντας την εναπόθεση λίπους που μεγεθύνει το στήθος. Η ανδρική μείωση στήθους είναι πολύ πιο συχνή απ’ όσο θα νομίζαμε. Η χειρουργική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στους άνδρες που έχουν μεγέθυνση στήθους λόγω είτε ασυνήθιστου μεγέθους ιστού στο στήθος είτε εναποθέσεις λίπους.

Αν και γενικά δε θεωρείται σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, η γυναικομαστία ή άλλου είδους μεγέθυνση στήθους προκαλεί σε πολλούς μεγάλη ντροπή. Πολλοί άνδρες με γυναικομαστία μπορεί κάποιες φορές ν’ αλλάξουν τον τρόπο που ντύνονται, φορώντας χοντρά πουκάμισα, ή αποφεύγοντας δραστηριότητες που απαιτούν να είναι γυμνοί από τη μέση κι επάνω, όπως η κολύμβηση, για να κρατούν την πάθηση κρυφή και να αποφεύγουν την κοροϊδία και τον κοινωνικό στιγματισμό.

Ο Γ. είναι ένας νέος άνδρας που διόρθωσε τη γυναικομαστία με πλαστική χειρουργική αφού δίαιτα και γυμναστική δεν απέδωσαν. «Ό,τι κι αν έκανα, όση γυμναστική κι αν έκανα, υπήρχε ακόμα αυτό το αφύσικο λίπος στο στήθος… Είναι φρικτό αυτό για έναν άνδρα» περιγράφει.

Στους περισσότερους εφήβους που δεν είναι παχύσαρκοι, το θέμα θα λυθεί μόνο του καθώς το παιδί μεγαλώνει. Οι περισσότεροι νέοι άνδρες καλό θα ήταν να περιμένουν να τελειώσει η εφηβεία πριν υποβληθούν σε επέμβαση γυναικομαστίας.

Η μείωση στήθους είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής κοσμητική χειρουργική επέμβαση στους άνδρες. Περίπου 17.000 επεμβάσεις ανδρικής μείωσης στήθους έγιναν το 2009, αύξηση 50% από το 1997. Η πλειοψηφία αυτών των επεμβάσεων έγιναν σε άνδρες ηλικίας 19-34.

zougla.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!