Νέο τεστ προβλέπει έγκαιρα επιπλοκές στην εγκυμοσύνη

Διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να προβλέψει ποιες γυναίκες θα εμφανίσουν, κατά την εγκυμοσύνη τους την επικίνδυνη επιπλοκή της προεκλαμψίας, εβδομάδες πριν εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα, ανακάλυψαν επιστήμονες.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τεστ που μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή πίεση του αίματος και υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα.

Οι ερευνητές βρήκαν 45 διαφορετικές ουσίες, που συνδέονται με τον μεταβολισμό και είναι διαφορετικές στις γυναίκες που πρόκειται να εμφανίσουν την επιπλοκή.

Τελικά, κατέληξαν σε 14 σάκχαρα, λιπίδια και αμινοξέα που είναι αρκετά διαφορετικά στις περισσότερες γυναίκες (το 90%), που θα εμφανίσουν την επιπλοκή.

Οι ουσίες αυτές μπορούν πλέον να αποτελέσουν τη βάση για ένα διαγνωστικό τεστ, που θα αποτελεί μια μορφή "μεταβολικού δαχτυλικού αποτυπώματος".

Το ποσοστό λανθασμένης εκτίμησης, προς το παρόν, φτάνει το 24%, δηλαδή 24 στις 100 γυναίκες που διαγιγνώσκονται με μελλοντική προεκλαμψία, τελικά δεν θα την πάθουν.

Οι ερευνητές, υπό τον Φίλιπ Μπέικερ της Ιατρικής Σχολής του καναδικού πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, παρουσίασαν την ανακάλυψή τους στο ιατρικό περιοδικό "Hypertension".

Αν οι μητέρες και τα μωρά τους επιβιώσουν από την προεκλαμψία, αργότερα οι γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και διαβήτη. Τα μωρά από μητέρες με προεκλαμψία, συνήθως, γεννιούνται πρόωρα και έχουν άλλες επιπλοκές υγείας στη ζωή τους.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!