Ελπίδες για την καταπολέμηση της γυναικείας υπογονιμότητας

Ανακαλύφθηκαν οι πρωτεΐνες που ενοχοποιούνται για την παραγωγή μη φυσιολογικών ωαρίων Πολύ κοντά στο να δώσουν απάντηση στο ερώτημα, γιατί καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν αυξάνονται οι πιθανότητες μη φυσιολογικών ωαρίων, βρίσκονται Βρετανοί επιστήμονες.Συγκεκριμένα σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Current Biology, ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ εντόπισε ένα ελάττωμα στα επίπεδα των κοχεσινών, σημαντικών πρωτεϊνών για το σωστό διαχωρισμό των χρωμοσωμάτων ώστε να επιτευχθεί η γονιμοποίηση.


Τα μη φυσιολογικά ωάρια σχετίζονται με υπογονιμότητα, κίνδυνο αποβολής και παθήσεις όπως το σύνδρομο Down.


Η Δρ Μαίρη Χερμπερτ από το Κέντρο Ζωής του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ εξηγεί ότι η αναπαραγωγική ικανότητα στις γυναίκες φθίνει δραματικά από τα 35 έτη και μετά. Και τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι οι κοχεσίνες είναι ένας εκ των βασικών ενόχων.


Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να μελετήσουν ανθρώπινα ωάρια και να δουν γιατί οι κοχεσίνες χάνονται με την πάροδο της ηλικίας. Αν κατανοηθεί αυτό το κρίσιμο σημείο, θα μπορούν μελλοντικά να αναπτύξουν μεθόδους πρόληψης της απώλειας των κοχεσίνων.ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!