45 λεπτά έντονου βαδίσματος την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού

Ερευνητές του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (WCRF) υποστηρίζουν ότι 45 λεπτά έντονου βαδίσματος την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού αλλά και καρκίνου του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ανάλογη δράση έχουν και άλλες μορφές σωματικής άσκησης (κολύμπι, ποδήλατο) καθώς και οι οικιακές εργασίες.

Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει κάποια άλλη μορφή άσκησης και όχι τους περιπάτους, δεν χρειάζεται να ασκηθεί για περισσότερα από 30 λεπτά.

Οπως διαπίστωσαν, το γρήγορο βάδισμα ή κάποια άλλη σωματική άσκηση μειώνουν κατά 12% τις πιθανότητες εμφάνισης των δύο μορφών καρκίνου. «Λίγοι γνωρίζουν ότι η άσκηση έχει άμεση σύνδεση με τον περιορισμό των πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου, και όταν κάνουμε λόγο για άσκηση δεν αναφερόμαστε στο να ιδρώνει κάποιος καθημερινά σε κάποιο γυμναστήριο. Το έντονο βάδισμα ή δραστηριότητες όπως το ποδήλατο, η κολύμβηση σε αργό ρυθμό, ο χορός, η κηπουρική, ακόμη και η ενασχόληση με διάφορες οικιακές εργασίες (σκούπισμα κ.λπ.) μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου. Εχουμε πλέον στη διάθεσή μας ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι η σωματική άσκηση έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και τώρα βλέπουμε ότι με απλές κινήσεις και αλλαγές του τρόπου ζωής μπορεί κάποιος να αποφύγει τον κίνδυνο» δηλώνει στην «Daily Τelegraph» η Ρέιτσελ Τόμπσον, στέλεχος του Ταμείου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!