Μπορούμε να επηρεάσουμε το φύλο του μωρού?

Πώς θα σας φαινόταν, εάν μπορούσατε να επιλέξετε το φύλο του μωρού που πρόκειται να γεννήσετε;

 

Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κλειδί για τη διαμόρφωση του φύλου το εμβρύου αποτελεί το είδος του πρωινού που τρώει η μέλλουσα μαμά, όταν βρίσκεται στους πρώτους μήνες της κύησης.


Έτσι, λοιπόν, όταν μία έγκυος καταναλώνει ένα πρωινό πλούσιο σε λιπαρά, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να γεννήσει αγόρι, ενώ το πρωινό χαμηλών λιπαρών είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στη γέννηση κοριτσιού. 
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Missouri υποστήριξαν ότι ο περιορισμός στην κατανάλωση φαγητού κατά τις πρώτες ημέρες της σύλληψης οδηγεί σε υπερίσχυση του θηλυκού φύλου, καθώς τα αρσενικά έμβρυα θεωρούνται πιο «ευαίσθητα», όταν βρίσκονται εντός της μήτρας. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα γονίδια στον πλακούντα εγκύων ποντικιών. Σε ορισμένα από τα πειραματόζωα, στα οποία ακολουθήθηκε δίαιτα είτε υψηλών είτε χαμηλών λιπαρών, παρατηρήθηκε μεγάλη διαφορά, συγκριτικά με άλλα, στα οποία χορηγήθηκαν φαγητά με φυσιολογική ποσότητα λιπαρών. Συνολικά, περίπου 2.000 γονίδια επηρεάστηκαν, μέσα σε μόλις 12 ημέρες μετά τη σύλληψη, συμπεριλαμβανόμενων κι εκείνων που επηρεάζουν τη λειτουργία των νεφρών. 


Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αποτελεί συνέχεια μιας προηγούμενης, που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια, η οποία αποκάλυψε ότι η διατροφή της γυναίκας τις ημέρες της σύλληψης επηρεάζει το φύλο του μωρού της.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!