Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα

Μειώθηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά θνησιμότητας από τον καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο με βάση τη Λιόν, η οποία δημοσιεύεται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, είναι μία από τις τέσσερις χώρες στις οποίες το ποσοστό θνησιμότητας αυξήθηκε από το 1989 έως και το 2006.

Ενώ στη Μ. Βρετανία σημειώνεται εντυπωσιακή μείωση των θανάτων κατά 30%, τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη Γαλλία απογοητεύουν, σημειώθηκε μείωση μόνο κατά 11%.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 1,4%. Συγκεκριμένα, το 1989 ο καρκίνους μαστού ευθυνόταν για 21,9 θανάτους ανά 100.000 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ το 2006, η αναλογία αυτή αυξήθηκε στους 22,2 θανάτους το χρόνο ανά 100.000 γυναίκες.

Πάντως, οι θάνατοι γυναικών κάτω των 50 έχουν μειωθεί κατά 40,6% ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 50 με 69 ετών, 17,8% λιγότερες γυναίκες με καρκίνου μαστού χάνουν τη ζωή τους σε σύγκριση με το τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Οι χειρότερες επιδόσεις ως προς την αντιμετώπιση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού από τις 30 χώρες στις οποίες έγινε η μελέτη καταγράφονται στη Ρουμανία.

Ακολουθούν η Λετονία, η Εσθονία και η Ελλάδα. Η μεγαλύτερη πρόοδος σημειώνεται στην Ισλανδία, τη Βρετανία και το Λουξεμβούργο.

Το μεγαλύτερο καθαρό ποσοστό θνησιμότητας καταγράφεται στην Ιρλανδία με 30,5 θανάτους το χρόνο ανά 100.000 γυναίκες, ενώ η καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου γίνεται στην Ισπανία, με 18,9 θανάτους ανά 100.000 γυναίκες.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!