Ψηλοτάκουνα: Ποιο σημείο του σώματός σου καταστρέφουν;

Έρευνα γνωστού Αγγλικού Πανεπιστημίου αποκαλύπτει πως η συνεχής χρήση ψηλοτάκουνων καταστρέφει τους μυς των ποδιών! Πόσο εύκολα θα μπορούσες να αποχωριστείς τα ψηλά τακούνια; Αυτή είναι σίγουρα μια ερώτηση που δύσκολο μπορεί να απαντηθεί. Οι επιστήμονες ωστόσο, κρούουν το κουδουνάκι του κινδύνου και αποκαλύπτουν πως η συνεχής χρήση ψηλοτάκουνων καταστρέφει τους μυς της κνήμης.


Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τις γυναίκες να κυκλοφορούν με ψηλά τακούνια πολλές ώρες την ημέρα, ωστόσο αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι και το πιο ασφαλές που μπορούν να κάνουν. Νέα μεγάλη έρευνα του Μητροπολίτικου Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που δημοσίευσε το περιοδικό "Journal of Experimental Biology", αναφέρει πως όσο πιο συχνά φοράς ψηλά τακούνια, τόσο πιο γρήγορα θα καταστρέψεις τους μυς της κνήμης του ποδιού σου.

Για όσες μάλιστα σπεύδουν να πουν πως μαζί με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κουβαλούν και ένα εφεδρικό ζευγάρι φλατ παπουτσιών στην τσάντα τους, οι ερευνητές λένε πως αυτό είναι ακόμη χειρότερο καθώς η εναλλαγή από τα ψηλά παπούτσια στα χαμηλά μπορεί να είναι επώδυνη. 

Σύμφωνα πάντως με το πόρισμα της έρευνας, οι γυναίκες που φορούν ψήλά τακούνια πέντε φορές την εβδομάδα για δυο χρόνια, μπορεί να προκαλέσουν συρρίκνωση των μυών της κνήμης τους έως και 13% συγκριτικά με εκείνες που φορούν χαμηλά παπούτσια. "Όταν τοποθετείς τους μυς των ποδιών σε μικρότερη θέση, αυτοί θα μικρύνουν", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Το συγκλονιστικό της έρευνας είναι πως ακόμη και οι γυναίκες που φορούν τακούνια μόλις πέντε πόντων θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να αποκτήσουν βλάβες στους μυς.

Ωστόσο, στο ερώτημα αν πρέπει να εγκαταλείψουμε τελείως τα ψηλά τακούνια, οι ερευνητές λένε πως δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.  Καλό θα ήταν, όμως, να ελλατώσεις την καθημερινή τους χρήση και να κάνεις ασκήσεις στους μυς των ποδιών όταν επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα πάνω στα ψηλοτάκουνα.

Tlife.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!