8 υποψήφιοι, πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΔΗΣΟ, αναζητούν ψηφοφόρους στην Κάλυμνο

Από τα 10 κόμματα που κατέρχονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τα 7 από αυτά περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους 8 Καλύμνιους υποψηφίους.

Απουσίες με "δυστοκίες¨και "κοψίματα"

Το κόμμα του Γ. Παπανδρέου ΚΙΔΗΣΟ αντιμετώπισε δυστοκία στο να βρει κάποιον από την Κάλυμνο για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του, παρ' όλες τις "κρούσεις" που έγιναν σε τοπικά πολιτικά πρόσωπα (Μιχ. Μπούκης). Παρά τις προσπάθειες που κατέλαβε ο πρώην Δήμαρχος Γ. Ρούσσος, ώστε να δώσει δυναμική στο κόμμα του ΓΑΠ δεν τα κατάφερε και έμεινε το ψηφοδέλτιο χωρίς τοπικό υποψήφιο.

Αντίθετα, ενώ οι του ΓΑΠ έψαχναν εναγωνίως να βρουν τοπικό υποψήφιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην συμπεριλάβει Καλύμνιο στο ψηφοδέλτιο του, αλλά από την Λέρο. Παρά το γεγονός πως υπήρχε τοπική υποψηφιότητα (Γ. Κασσάρας), που θεωρούνταν ότι είχε τις αξιώσεις για την μια έδρα στον νομό, τελικά δεν "προκρίθηκε" από τις διεργασίες που έγιναν σε Ρόδο και Αθήνα, αλλά επικράτησε η λογική του "κλειστού" ψηφοδελτίου των κομματικών!

8 υποψήφιοι με... 7 κόμματα

Το άλλο κόμμα της αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ, αντίθετα, συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της 2 στελέχη από Κάλυμνο. Ο ένας είναι ο Γιάννης Διαμαντής, πρόεδρος της ΑΝΕΚ, που για δεύτερη φορά θα διεκδικήσει την ψήφο των Δωδεκανησίων μέσα από τις γρμμές του κόμματος του Φ. Κουβέλλη και να επισημανθεί πως το 2012 δεν εκλέχτηκε βουλευτής "στο παρά πέντε". Μαζί με τον Διαμαντή στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο Γιώργος Παλαμαριζής, γνωστό στέλεχος του κόμματος.

Η ΝΔ στην Κάλυμνο "επιστράτευσε" την υποψηφιότητα του Άγγελου Καλαθιανάκη, αντ/δρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος κάνει την "παρθενική" του εμφάνιση σε επίπεδο εθνικών εκλογών και οι ΑΝ.ΕΛ. τον δ.σ. της πλειοψηφίας του Δήμου και αντ/δρο του ΔΛΤ Σεβαστό Κορφιά, που ήταν υποψήφιος μάλιστα και το 2012 με το κόμμα του Π. Καμμένου.

Στο "ΠΟΤΑΜΙ" του Στ. Θεοδωράκη θα "ρίξει τα δίχτυα του" ο πρόεδρος των ψαράδων Γιώργος Κατσοτούρχης, ενώ το ΠΑΣΟΚ, στην Κάλυμνο επέλεξε την υποψηφιότητα της συμπατριώτισσάς μας Κατερίνας Βουρεξάκη, φαρμακοποιού.

Ο Σάκης Χούλλης είναι και πάλι η επιλογή του ΚΚΕ στο νησί, αφού ήταν υποψήφιος και το 2012, ο οποίος είναι δ.σ. και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ του Δήμου Καλυμνίων.

Η Χρυσή Αυγη θα εκπροσωπηθεί από την Αμοργίνου Κωνσταντίνα.

Ήδη οι υποψήφιοι των κομμάτων βρίσκονται σε πλήρη "εγρήγορση", αφού ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι πολύ λίγος (15 μέρες περίπου) και έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες τους στην Κάλυμνο και σ' άλλα νησιά, γνωρίζοντας πως έχουν να δώσουν μια "σκληρή" μάχη, με νέα πλέον δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής και στους συσχετισμούς των δυνάμεων.

"Παλμός της Καλύμνου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!