Τρελάθηκαν τα "μηχανάκια" των δημοσκόπων

Στην κυριολεξία έχουν τρελαθεί τα "δημοσκοπικά "μετράρια" και βγάζουν μετρήσεις με αποκλίσεις που αγγίζουν, αλλά και ξεπερνούν, ακόμα και το 5%, μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος.

Ενώ έχουμε μπει για τα καλά στον τελευταίο γύρο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και οι δυνάμεις των κομματικών επιτελείων βρίσκονται σε πλήρη διάταξη, οι μετρήσεις δίνουν και παίρνουν, συσκοτίζοντας εντελώς το πολιτικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα η σημερινή μέτρηση της Public Issue, που έγινε για λογαριαμσό της εφημερίδας "Αυγή", δίνει ένα προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει το κόμμα να αγγίζει τα όρια της αυτοδυναμίας με 151 έδρες, με την ΝΔ να βρίσκεται καθηλωμένη στο 30% με 80 έδρες αντίστοιχα. Η ίδια δημοσκόπηση φέρνει τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ με 7%, το ΠΑΣΟΚ και την ΧΑ να παλεύουν για την τέταρτη θέση με 5,5%, το ΚΚΕ στο 5% και τους ΑΝΕΛ να καταφέρνουν την είσοδό τους στη νέα Βουλή με το οριακό 3%. Το κόμμα του ΓΑΠ και η ΔΗΜΑΡ φαίνονται να μένουν απ' έξω με 1,5 και 1% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή η μέτρηση της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατεβάζει την απόσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 3,2%, αφού το κόμμα του Αλ. Τσίπρα συγκεντρώνει 31,2% σε αντίθεση με το 28% που δίνει στην ΝΔ. Ως τρίτο κόμμα φαίνεται κι εδώ το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5%, η ΧΑ 4,2%, το ΠΑΣΟΚ 4%, και το ΚΚΕ 3,7%. ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ μένουν εκτός βουλής στην μέτρηση αυτή.

Ακόμα μικρότερο παρουσιάζει το "άνοιγμα της ψαλίδας" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, κατεβάζοντας την διαφορά στο 2,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 28,1% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,5%. Ακολουθούν το Ποτάμι τρίτο κόμμα με 6,5%, η Χ.Α.5,4%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, ενώ ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ δεν πιάνουν και πάλι το όριο του 3%.

Τέλος μας έρχεται και η μέτρηση από την εταιρεία INTERVIEW, που διενήργησε την περίοδο από 9 έως και 11 Ιανουαρίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV, η οποία δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,9% έναντι της ΝΔ.

"Παλμός της Καλύμνου"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!