Νέα πρόκληση από Τούρκους: «τουρκικά χωρικά ύδατα τα Ίμια»

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αμέσως μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, μέσω δημοσιευμάτων που αφορούν παλαιότερο περιστατικό στα Ιμια.
Σε τηλεγράφημα τουρκικού πρακτορείου που αναπαράγει το σύνολο του Τύπου της Τουρκίας (στη φωτογραφία από την ηλεκτρονική αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ) υποστηρίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε Ελληνες ψαράδες από το να ψαρέψουν «σε τουρκικά χωρικά ύδατα».
Κατά τις ίδιες πηγές τα ελληνικά σκάφη βρίσκονταν στα Ιμια απέναντι από τις τουρκικές ακτές και προσπάθησαν να ρίξουν δίχτυα, όταν μία τουρκική ακταιωρός παρενέβη και ανάγκασε τους Ελληνες αλιείς να απομακρυνθούν.
Στη συνέχεια, πάντα κατά τους Τούρκους, τα ελληνικά σκάφη μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο κοντά στα Ιμια, όπου και πάλι τους απομάκρυνε παρέμβαση της τουρκικής ακταιωρού, οπότε και εγκατέλειψαν το σημείο.
Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, ελληνικό σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικό αλιευτικό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.
 
ethnos.gr & Παλμός της Καλύμνου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!