Πόσο θέλουν να το «τραβήξουν» οι Τούρκοι;

Οι όποιες «φρούδες» ελπίδες κάποιων «ειρηνιστών» ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά στην γεωστρατηγικής σημασίας περιοχής του Αιγαίου, εξανεμίζονται με την προκλητική ρητορική επίθεση που εξαπολύει η Άγκυρα κατά της χώρας μας.

Ο Ερντογάν, ως γνωστόν, επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα «που πουλάει τα νησιά της» και να κρατά στάσιμη την Τουρκία Δεν μπορούν να το «χωνέψουν» την Τουρκία ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν ευνοούν πλέον την πολιτική του νέο-οθωμανισμού, που ευελπιστούσε να καταστήσει την Τουρκία περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Οι διεθνείς συγκυρίες είναι ενάντια στην Τουρκία και ένα Νέο Ανατολικό Ζήτημα τείνει να δημιουργηθεί.

Η Ελλάδα απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις μέσω του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως εξής:

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης.

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Κανείς δεν ξέρει πόσο θέλουν να το «τραβήξουν» οι Τούρκοι σε διπλωματικό επίπεδο. Αν το τραβήξουν αρκετά, τότε δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμα και εκατέρωθεν απόσυρση πρέσβεων. Τότε θα είναι η ώρα μηδέν για πολλές και διάφορες εξελίξεις.
pygmi.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!