Εκτόξευσαν SCUD-B κατά της Κρήτης οι Κανταφικοί;

Καταρρίφθηκε από μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ το βλήμα

Ένα τακτικό βαλλιστικό βλήμα εδάφους – εδάφους SCUD-B, από κινητή βάση εκτόξευσης κοντά στην πόλη Σύρτη, με κατεύθυνση «ευρωπαϊκή περιοχή», ίσως και την Κρήτη, εκτόξευσαν, περίπου μια εβδομάδα πριν, δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι.

Την εκτόξευση ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο ακριβής στόχος κατά του οποίου εκτοξεύτηκε ο Scud, ωστόσο το defencenet που αποκάλυψε το περιστατικό, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το βλήμα να είχε προορισμό την Κρήτη, καθώς από το σημείο που εκτοξεύτηκε, θα μπορούσε να φτάσει στο νησί.

Πάντως το βλήμα καταρρίφθηκε καθώς είχε εντοπιστεί από δορυφόρο η εκτόξευσή του και αμέσως έσπευσαν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και όπως μεταδόθηκε τον κατέστρεψαν εν πτήσει.

Το περιστατικό αυτό ανακινεί το ερώτημα σε σχέση με την προέλευση των όπλων με τα οποία ο Καντάφι προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τον στρατό του, καθώς όπλα και συστήματα τηλεπικοινωνίας τα οποία πούλησαν ευρωπαϊκές δυνάμεις στον Μουαμάρ Καντάφι τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιούνται τώρα από τους κυβερνητικούς εναντίον των εξεγερμένων, αποκαλύπτει το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Σουηδίας (SIPRI).

Η πλέον εντυπωσιακή περίπτωση είναι η «νέκρωση» των κινητών τηλεφώνων των αντικανταφικών στην περιοχή της Βεγγάζης, όταν ο κυβερνητικός στρατός ετοίμαζε επίθεση τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό συνέβη τρεις φορές μέσα σε ένα 15θήμερο με συνέπεια να επικρατήσει χάος στους εξεγερμένους της Λιβύης.

Αποκαλύπτεται τώρα ότι η Γερμανία πούλησε στον Καντάφι ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που νεκρώνουν τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων σε ακτίνα ως και 30 χλμ.

Σημειώνεται ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες του εμπάργκο όπλων της ΕΕ που ίσχυε ως το 2004 για την Λιβύη.

Η Γερμανία, κατέλαβε την τρίτη θέση, μετά την Βρετανία και την Ιταλία, στον εφοδιασμό και εκσυγχρονισμό του στρατού της Λιβύης.

Την πρώτη θέση στον εξοπλισμό της Λιβύης και με μεγάλη διαφορά από τους επόμενους κατέχει η Ιταλία.

Στην τετραετία 2004-2009 εφοδίασε τον Καντάφι με οπλισμό 110 εκατ. ευρώ, κυρίως σε ελικόπτερα. Με την Βρετανία να του προσφέρει σε «ελκυστικές τιμές» δυο ελαφρά πολεμικά σκάφη συνολικού κόστους 66 εκατ.ευρώ και να συζητά - ακόμη και στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όταν ήδη είχαν σημειωθεί επαναστατικές εκδηλώσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο--για πολεμικές παραγγελίες ύψους 1.1 δις ευρώ οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης επρόκειτο να γίνουν οι πλέον αξιόμαχες της Βόρειας Αφρικής.

Η στρατιωτική ηγεσία της, η οποία αγόρασε το 2009 από τις γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες οπλισμό 53 εκατ. ευρώ, ήταν έτοιμη να κλείσει παραγγελίες ύψους 450 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των μηχανοκίνητων της Λιβύης.

Πηγή:flashnews


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!