Ολική ρήξη και στην αμυντική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας

"Στο κόκκινο" βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ με τα αποτελέσματα αστο "πάγωμα" να φαίνονται" ήδη σε θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία. Οι ισραηλινές εταιρείες έχουν εξοβελιστεί από όλους τους τουρκιούς διαγωνισμούς αμυντικού υλικού, ενώ παρατηρούνται και δυσχέρειες στον ομαλό εφοδιασμό και την λογιστική υποστήριξη των ισραηλινής κατασκευής συστημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι εκ του λόγου αυτού έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα των μαχητικών F-4 2020 Terminator που έχουν εξοπλιστεί με ισραηλινά υποσυστήματα, ενώ τα ίδια προβλήματα διαθεσιμότητας, αν και όχι σε σοβαρά επίπεδα ακόμα, παρουσιάζονται στα άρματα μάχης Μ60 SABRE που εκσυγχρονίστηκαν με ισραηλινά υποσυστήματα.

Οι αιτίες έχουν να κάνουν περισσότερο με τους Τούρκους, παρά με τους Ισραηλινούς. Οι παραγγελίες για ανταλλακτικά είναι περιορισμένες και οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι "Η Τουρκία κάνει προσπάθεια να αντιγράψει δικά μας υποσυστήματα για να εξακολουθήσει η υποστήριξη των όπλοων που έχουν. Αυτό είναι παράνομο βέβαια". 

Στο μεταξύ σε "βαριές δηλώσεις κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν: "Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ. "Ο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έκλεισε την πόρτα σε ένα διακανονισμό με το Ισραήλ. Δε θέλει ούτε διακανονισμό ούτε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ", τόνισε ο Λίμπερμαν στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

"Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μας ταπεινώνει και να υπονομεύει τις θέσεις μας σε διεθνές επίπεδο. Είναι κρίμα, γιατό το συμφέρον των Τούρκων όπως και το δικό μας είναι η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων", υπογράμμισε ο ισραηλινός υπουργός.

Ο Λίμπερμαν αναφερόταν σε πρόσφατη ομιλία του Ερντογάν στην οποία απαιτούσε να άρει το Ισραήλ το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση τον Μάιο του 2010 στο τουρκικό πλοίο Μαvi Marmara και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα τούρκων επιβατών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

Ο Λίμπερμαν έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ η έκδοση του πορίσματος του ΟΗΕ για την επίθεση αυτή αναβλήθηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους συνομιλητές των δυο πλευρών.

Επίσημη ισραηλινή πηγή δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συνομιλίες της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε τούρκους εκπροσώπους και σε ισραηλινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν έληξαν χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να ορισθεί νέα συνάντηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!