''Τούρκοι σταματήστε τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο''

Να εφαρμόσει μονομερώς το Πρωτόκολλο της Αγκυρας η νέα τουρκική κυβέρνηση και να σταματήσει τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, προτρέπει ένα από τα εγκυρότερα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά ινστιτούτα.
 
Η νέα τουρκική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές, πρέπει να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό και στα θέματα του Αιγαίου, λέει η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων ICG.
 
''Η ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει επιτρέποντας το απευθείας εμπόριο με τους Τουρκοκυπρίους - όπως είχε υποδείξει και το ICG - αλλά και χωρίς αυτό το μέτρο, η εφαρμογή πρωτοκόλλου της Άγκυρας θα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας'' λέει ο κ. Pope, διευθυντής του ICG.
 
''Η απουσία εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Eλληνοκυπρίων, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επανένωση της νήσου'' λέει ο Hugh Pope, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.
 
Για τις ελληνικές διαφορές, ο διευθυντής του ICG πρότεινε επίσης στην τουρκική κυβέρνηση να κάνει τολμηρά βήματα για τη λύση των διαφορών.
 
''Η Τουρκία, όντας πολύ περισσότερο ισχυρή στρατιωτικά, μπορεί να βοηθήσει σταματώντας τις υπερπτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά'', λέει ό αρθρογράφος και προσθέτει ότι ''η νέα τουρκική κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει ρητορικά το υπόβαθρο για τον συμβιβασμό και παρόμοιο βήμα πρέπει να κάνει και η ελληνική κυβέρνηση''.
newsit.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!