Καταργεί το ΝΑΤΟ το Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης

Κατάργηση του Αεροπορικού Νατοϊκού Στρατηγείου της Σμύρνης (CC Air) και αντικατάστασή του από ένα χερσαίο στρατηγείο που μεταφέρεται από την Ισπανία, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας για την νέα δομή της Συμμαχίας αποφασίστηκε ακόμη ότι το μοναδικό πλέον Αεροπορικό Στρατηγείο (CC Air) θα εδρεύει στην Γερμανία (Ramstein),και το μοναδικό Ναυτικό Στρατηγείο (CC MAR) θα εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (Northwood).

Στις αλλαγές αυτές αναφορικά με τη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ κατέληξαν οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας, στη χθεσινή σύνοδο τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στον αεροπορικό τομέα παραμένουν δύο μόνο CAOC (από τα επτά υφιστάμενα), αυτά του Uedem (Γερμανία) και της Torrej?n (Ισπανία), ενώ το Αναπτυσσόμενο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων μεταφέρεται από την Ολλανδία (Millingen) στην Ιταλία (Poggio Renatico).

Στην δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα εξακολουθεί να μετέχει με το CAOC της Λάρισας, το NDC-GR (Γ’ Σώμα Στρατού-Θεσσαλονίκη) και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (Χανιά). Το CAOC Λάρισας θα λειτουργεί υπό μόνιμη ελληνική διοίκηση και όχι με εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή, όπως είχε συμφωνηθεί από τη χώρα μας στις αρχές του 2009.

Όσον αφορά στην επιχείρηση της Συμμαχίας στη Λιβύη οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την παράταση της για άλλες 90 ημέρες.

Στην παρέμβαση του ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ελληνική πρόταση να καταστεί η Κρήτη κέντρο της ανθρωπιστικής επιχείρησης που πρέπει να αναπτυχθεί μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με υποστηρικτικό απλώς ρόλο του ΝΑΤΟ.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συνήλθε με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας για πρώτη φορά μετά το 2008 και την κρίση με τη Γεωργία.

tvxs.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!