Διαψεύδει τα περί «μυστικής συμφωνίας» στο Αιγαίο το τουρκικό ΥΠΕΞ

Διαψεύδει τα περί «μυστικής συμφωνίας» Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο το τουρκικό ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τα όσα ανέφερε, στηριζόμενος σε δημοσιεύματα του τύπου , ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Οσμάν Κορούτουρκ, ότι κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, υπήρξε συμβιβασμός «με τρόπο που δεν συμφέρει την Τουρκία».

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", ο Κορούτουρκ προχθές είχε υποστηρίξει ότι «ελληνικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στο Τσεσμέ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε ένα καθεστώς που δίνει ως προς τα χωρικά ύδατα, το θαλάσσιο βυθό και το χώρο επιχειρησιακής ευθύνης (FIR), το 80% του ελέγχου στην Ελλάδα και το 20% στην Τουρκία και ότι η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί μετά τις εκλογές στην Τουρκία». Επισήμανε δε, ότι «αν ευσταθεί η πληροφορία αυτή, τότε θα είναι μεγάλη απερισκεψία εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης να συμφωνεί, λίγο καιρό πριν από τις εκλογές, μυστικά με την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, το τουρκικό ΥΠΕΞ, τόνισε ότι τα όσα ανέφερε ο Κορούτουρκ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

tvxs


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!