ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ STATUS QUO

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Α. ΓΚΡΟΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ. Ανησυχία προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου Αίσθηση προκάλεσε η ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών (11/5/2011) στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος που κάνει λόγο για αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητος, σε Ρόδο και Κω, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Ο κ. Βελόπουλος  υποστηρίζει μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε «γαργάρα» την εξωφρενική αυτή πρόκληση, που πρόεκυψε με βάση την έκθεση του Ελβετού βουλευτή Ανδρέας Γκρος.

Στο δελτίο τύπου του βουλευτή αναφέρεται επίσης, ότι ο εισηγητής της εκθέσεως, διαβεβαίωσε το Σώμα, ότι έχει πάρει το «πράσινο φως», από την ελληνική πρεσβεία να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση, για το πώς «συμπεριφέρεται», η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς!

Σε ακόμη ένα σημείο της ερώτησης του ο κ. Βελόπουλος, διερωτάται τι μπορεί να «άλλαξε», εντός του 12μήνου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε, ώστε ο κ. Γκρός να χρειαστεί ξανά-επισκεφτεί τα νησιά μας.

Περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα

Η «Δράσις» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα της έκθεσης του βουλευτή κ. Α. Γκρος που δεν εμπεριέχει κάποια σημαντική αλλαγή, όπως αυτές που επικαλείται στην ερώτηση του ο κ. Βελόπουλος. Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι ήδη γνωστές αναφορές, για «κατοίκους με τουρκική κουλτούρα» γίνεται χρήση δηλαδή του όρου (having a Turkish cultural background).

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα και παρόλο που έχουν στενούς μορφωτικούς και άλλους δεσμούς με την Τουρκία, εντούτοις δεν θεωρούν πως είναι Τούρκοι, ενώ εντοπίζεται η ύπαρξη τριών ζητημάτων που χρήζουν καλύτερης ρύθμισης από τις Ελληνικές Αρχές:

(α) Καλύτερη ενημέρωση των γονέων για την ύπαρξη δυνατότητας τα παιδιά τους να παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα τουρκικής γλώσσας που διοργανώνονται από τις εκπαιδευτικές αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

(β) Διασφάλιση καλύτερης διαχείρισης των Βακουφιών ακινήτων και η Επιτροπή Διαχείρισης να λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων κατοίκων.

(γ) Οι μουσουλμάνοι των δύο αυτών νησιών να είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους Ιμάμηδες που θέλουν και πρόσθετα να διευκρινισθούν καλύτερα οι αρμοδιότητες των θρησκευτικών αυτών λειτουργών.

Έντονο παρασκήνιο

Ως γνωστό στο παρασκήνιο της συνεδρίασης ( 11 Μαρτίου ), αποφασίστηκε η αναβολή της οριστικοποιήσεως της έκθεσης Γκρος, μάλιστα με θετική εισήγηση του Πρόεδρου της Συνέλευσης του Τούρκου- Βουλευτή Mεβλούτ Καβούσογλου.

Ο  Τούρκος πρόεδρος της Συνέλευσης του συμβούλιου της Ευρώπης, ζητούσε να επισκεφτεί τα νησιά το διήμερο 15-17 Μαρτίου, προκειμένου ο ίδιος να διαπιστώσει την βασιμότητα της έκθεσης Γκρος.

Ο κ. Γκρος δήλωσε πρόθυμος να συνοδεύσει όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί τα νησιά, προκειμένου να πιστοποιήσει την ακρίβεια της έκθεσης του.  Σύμφωνα με δηλώσεις του τέως υπουργού – βουλευτή Α. Παυλίδη που συμμετέχει στις εργασίες ως επίτιμο μέλος  αυτή είναι μια τυπική διαδικασία που ακολουθείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η δε έκθεση Γκρος είναι «εξαιρετικό όπλο στα χέρια των ελλήνων» τονίζει ο κ. Παυλίδης.

Τα επίμαχα σημεία της ερώτησης Κ. Βελόπουλου

«ΘΕΜΑ: Γιατί επιτρέψαμε να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητος, σε Κω και Ρόδο;

Από απίστευτα έως εξοργιστικά είναι όσα μετεδόθησαν από τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες των δυτικοευρωπαϊκών χωρών, γι' αυτά που έλαβαν χώρα, προ ολίγων 24ώρων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εις βάρος της χώρας μας!

Οπως περιγράφεται στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, (αφού ο ελληνικός περίπου «προσπέρασε» το εξόχως σοβαρό αυτό ζήτημα), στο πλαίσιο της συζητήσεως της εκθέσεως του (Ελβετού) Α. Γκρος, για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας σε Ιμβρο και Τένεδο.

Οι Τούρκοι βουλευτές, πέτυχαν επίσης την αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητος, 4.000 ατόμων, (εντελώς υπερβολικός αριθμός) σε Κω και Ρόδο, ενώ ο εισηγητής της εκθέσεως, διαβεβαίωσε (!) το Σώμα, ότι έχει πάρει το "πράσινο φως", από την ελληνική πρεσβεία (;), να επισκεφθεί τα δύο αυτά ελληνικά νησιά και να συντάξει ανάλογη έκθεση, για το πώς (;) «συμπεριφέρεται», η Ελλάδα στους Τούρκους μειονοτικούς!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

1. Δεν ήταν γνωστή από το Υπουργείο, από πολύ καιρό πριν, η επερχόμενη συζήτηση της γνωστής εκθέσεως του Α. Γκρος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης; Πώς είναι δυνατόν, με αυτήν την χαρακτηριστική ευκολία, να οδηγηθήκαμε σε τόσο κακές και ιδιαιτέρως μειοτικές για την Ελλάδα, διατυπώσεις και θέσεις;

2. Γιατί αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ότι ο εισηγητής της εκθέσεως, έχει ήδη λάβει «το πράσινο φως», από την ελληνική πρεσβεία, (σε ποια χώρα;), να επισκεφθεί τα νησιά, για να δει, την «συμπεριφορά» της Ελλάδος, προς τους Ελληνες μουσουλμάνους; Εχει όντως παραχωρηθεί τέτοιου είδους έγκριση, από ποιον και γιατί;

3. Γιατί γίνεται λόγος για επίσκεψη, αφού ο ίδιος Ελβετός, έχει πάει στα δύο νησιά, από 19-21 Απριλίου του 2010, διαπιστώνοντας μόλις 12 μήνες πριν ότι «οι πολίτες με τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο, είναι γενικώς ικανοποιητικώς ενσωματωμένοι στις πολυπολιτισμικές (!!!) κοινωνίες των δύο νήσων", ενώ συγχρόνως, χαιρέτιζε "την ειλικρινή δέσμευση της ελληνικής κυβερνήσεως, για διατήρηση και ανάπτυξη του κοσμοπολίτικου χαρακτήρως των δύο νήσων"; Αλήθεια, τι μπορεί να "άλλαξε", εντός του 12μήνου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί, ώστε να πρέπει να ξαναπάει; Αμφισβητεί μήπως, τα ίδια του τα λόγια;

4. Μπορεί το Υπουργείο να μας πληροφορήσει, ποιος είναι ο λόγος υπάρξεως του τουρκικού προξενείου, στη Ρόδο, όταν δεν υπάρχει απολύτως κανείς, Τούρκος πολίτης εκεί;» ρωτά τον υπουργό Εξωτερικών  ο κ. Βελόπουλος.

- http://www.rodoskallikratis.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!