Παιχνίδι των ΗΠΑ με Τουρκία και Συρία!

Σύμφωνα με τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβειας από την Άγκυρα που παρουσάστηκαν από το Wikileaks, οι Αμερικανοί σκεφτόντουσαν να αξιοποιήσουν την Τουρκία με στόχο την απομάκρυνση της Συρίας από τον εναγκαλισμό του Ιράν! Αυτά προκύπτουν από έγγραφα που αφορούν στη διπλωματική αλληλογραφία του 2009.

Η σταδιακή αύξηση της τουρκικής επιρροής στη Συρία είχε επισημανθεί από τον Τσαρλς Χάντερ, το πρόσωπο που έπαιζε το ρόλο του πρεσβευτή στη Δαμασκό (μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις και επέστρεψε επισήμων Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα) και έγραψε προς το State Department ότι ενδεχομένως η σχέση που έχει αναπτυχθεί ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Η διαίσθηση του Αμερικανού ήταν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ ήταν πολύ πιο πρόθυμος να ακούσει τους Τούρκους, ενώ τους Ιρανούς έδειχνε ενίοτε να τους ακούει καθώς δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Ωστόσο, όπως προκύπτει επίσης, Τούρκοι αξιωματούχοι φέρονται να τρομοκρατήθηκαν όταν τους προσέγγισαν οι Αμερικανοί με αντικείμενο τη συνεργασία στο ζήτημα της Συρίας, κάτι που αποδεικνύει  ότι η Άγκυρα επιθυμεί να παίζει το δικό της παιχνίδι και όχι των ΗΠΑ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!