«Σφαλιάρα» Made in USA στην Άγκυρα - Έκθεση-κόλαφος

Ιδιαίτερα αρνητική για την Τουρκία είναι η ετήσια έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το επίπεδο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα από το κράτος κατά το 2010. Σε 46 σελίδες περιγράφεται μία τριτοκοσμική ασιατική χώρα με εκτελέσεις, βασανιστήρια και διώξεις του Τύπου. Την πολιτική ευθύνη για την έκδοση της έκθεσης την έχει η προϊστάμενος του τμήματος, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Συγκεκριμένα:

Εκτελέσεις: Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν εξωδικαστικές εκτελέσεις, και τα περιστατικά αυτά δεν ερευνήθηκαν επαρκώς. Στο πανεπιστήμιο των Μούγλων στις 11 Μάιου ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν πυροβόλησε και σκότωσε τον Σερζάν Κούρτ.

Βασανιστήρια: Τα περιστατικά βασανιστηρίων συνεχίστηκαν. Στις 5 Ιανουαρίου γονείς των 32 παιδιών που κρατούνται στις φυλακές των Αδάνων, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ανέφεραν πως οι δεσμοφύλακες δέρνουν τα παιδιά τους και στις πληγές τους ρίχνουν αλάτι.

Προβλήματα στις φυλακές: Οι συνθήκες στις φυλακές δεν βελτιώθηκαν επαρκώς..Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως στις φυλακές πέθαναν 32 φυλακισμένοι και 5 προσωρινά κρατούμενοι.

Παραβιάσεις Δικαιωμάτων: Παρά το ότι αναφέρεται στον νόμο, οι ύποπτοι δεν συναντιούνται άμεσα με τους δικηγόρους τους. Κάποιοι παρατηρητές αντιμετωπίζουν την υπόθεση "Βαριοπούλα" όπως και την "Εργέενεκον" ως δύο πολιτικές δίκες, ενώ τις θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό για αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Δίκαιη δίκη: Κάποιες ανακοινώσεις μελών της κυβέρνησης και κάποιων αξιωματούχων επηρέασαν την δικαστική ανεξαρτησία.

Ελευθερία έκφρασης : Η κυβέρνηση στηριζόμενη στο σύνταγμα και σε κάποιους νόμους περιόρισε την ελευθερία έκφρασης.

Ελευθερία τύπου Η ελευθερία τύπου οπισθοδρόμησε. Στις 26 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε πως θα πρέπει τα αφεντικά των ΜΜΕ να διώχνουν αυτούς που με τα γραπτά τους κάνουν κακό στην οικονομία. Στις 2 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο, πάγωσε μεγάλο μέρος του προστίμου που είχε επιβληθεί στον εκδοτικό όμιλο Ντογάν

Βία κατά γυναικών: Οι δολοφονίες για λόγους τιμής και οι βιασμοί συνέχισαν να είναι μεγάλα προβλήματα. Στην γραμμή έκτακτης ανάγκης που ίδρυσε η κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου κατέφυγαν 8.704 γυναίκες.

Ομοφοβία: Η υπουργός Αλιγιέ Καβάφ στις 7 Μαρτίου είχε πει πως η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια. Στις 16 Μαΐου 300 άτομα στο κέντρο της Άγκυρας διαδήλωσαν ενάντια στην ομοφοβία.

Aπό το ύφος αυτών που γράφονται στην έκθεση είναι σαφές ότι η "μη καλές" αμερικανοτουρκικές σχέσεις, έχουν επηρεάσει σαφώς το περιεχόμενό της. Όχι γιατί αυτά που αναφέρονται δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί είναι για πρώτη χρονιά τόσο έντονοι οι χαρακτηρισμοί και τόσο σαφείς οι περιπτώσεις πυο περιγράφει...

Ο ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο θα μας κάνει να δούμε αρκετά τέτοια επεισόδια στο μέλλον.

Τμήμα ειδησεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!