Μέχρι τα Χριστούγεννα ο πόλεμος στην Λιβύη - Πλήγμα στον τουρισμό

Για παραμονή "μακρού χρόνου" - έξι έως οκτώ μηνών -  ετοιμάζονται οι Βέλγοι στην αεροπορική Βάση του Αράξου και οι Νορβηγοί και Καταριανοί στην Σούδα, πράγμα που σημαίνει ότι το πλάνο σε ότι αφορά την επιχείρηση στην Λιβύη εκτείνεται μέχρι τα Χριστούγεννα!

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από τις δύο αεροπορικές βάσεις, οι χώρες που έχουν διαθέσεις αεροπορικές δυνάμεις και επιχειρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια, σε συνεργασία με την ελληνική Π.Α. δημιουργούν υποδομές για πολύμηνη παραμονή, ενώ οι αποθήκες όπλων διαρρυθμίζονται κατ'αυτό τον τρόπο, ώστε να χωρέσουν τα όπλα που συνεχώς έρχονται από τις χώρες τους με συνεχείς πτήσεις C-130.

"Πιθανότατα αν οι επιχειρήσεις παραταθούν πέραν του Απριλίου να κάνοιυν χρήση των δικών μας αποθεμάτων, κάτι που προβλέπεται από το ΝΑΤΟ για ένα ορισμένο ποσοστό όπλων" είπε στο defencenet.gr αξιωματικός της Π.Α για να συμπληρώσει ότι "Βέβαια υπάρχει το αμερικανικό και το βρετανικό οπλοστάσιο, ειδικά για τις GBU-10 και GBU-24 που έχουν "μεγάλη κατανάλωση" στις επιχειρήσεις".

Πάντως η συνεχιζόμενη αναταραχή στην περιοχή και ο πόλεμος στην Λιβύη έχουν πλέον αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση: Στην Κρήτη αντιστράφηκε το θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι στις κρατήσεις και ήδη υπάρχουν ακυρώσεις, ενώ η ίδια κατάσταση εξελίσσεται και σε έλλες τουριστικές περιοχές της Νότιας Ελλάδας. Για τους τουρίστες που ξεκινούν από την άλλη άκρη του κόσμου, στον χάρτη η Ελλάδα απλώς συνορεύει με ένα κράτος όπου μένεται ένας σκληρός πόλεμος.

Σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερδία Guardian o αρχηγός της RAF, ο (Air Chief Marshal) Sir Stephen Dalton, παραδέχτηκε ότι η RAF θα συνεχίσει να επιχειρεί στη Λιβύη τουλάχιστον για ακόμη 6 μήνες και ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσουν τις περικοπές στην αεροπορία και να αυξήσουν τον προϋπολογισμό της.

"Είμαστε στα όρια μας" δηλώνει ο Dalton και συνεχίζει: "Ζούμε σε μια ταραχώδη περίοδο περικοπών και απολύσεων στη RAF. Οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις πράξεις τους και να σταματήσουν τις περικοπές. Αυτή τη στιγμή η Βασιλική Αεροπορία έχει μαχητικά, έχει βομβαρδιστικά, έχει αεροσκάφη επιτήρησης που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο οικονομικά μας γονάτισε. Και προσέξτε μιλάμε για επιχείρηση που δεν θα διαρκέσει μέρες η λίγες εβδομάδες αλλά τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Εάν μας θέλετε αξιόμαχους και να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις. Χωρίς λεφτά είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των δυνάμεων μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο επίπεδο αλλά σας τονίζω ότι παρατηρώ και μια πτώση ηθικού στο προσωπικό μας."

Πολύ θα θέλαμε να δούμε μια τέτοια συνέντευξη και απ΄τους Έλληνες Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Ως πότε θα δέχονται υπονόμευση του έργου τους και κυρίως υπονόμευση της ασφάλειας της χώρας στο όνομα των "οικονομιών";

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!