Νέα τουρκική πρόκληση στην ελληνική ΑΟΖ

Σε ακόμα μία σοβαρή πρόκληση προχώρησε η Τουρκία. Εξέδωσε οδηγίες για εργασίες ιταλικού πλοίου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας. Διάβημα από την πρεσβεία μας στην Άγκυρα. Δελαβέκουρας: "Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία".

Οι προσπάθειες αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία συνεχίζονται, με στόχο την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, με τρόπο που θα ευνοεί τα συμφέροντά της.

Μετά τον έλεγχο σε Ιταλικό πλοίο,  η Άγκυρα προχώρησε ακόμα παραπέρα, εκδίδοντας οδηγίες Navtex (αντίστοιχες των αεροπορικών notam), για τις συμπληρωματικές έρευνες του πλοίου "Explora" σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπληρωματικές αυτές εργασίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή νοτίως της Κρήτης εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας. Αφορούν δε σε προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της πόντισης οπτικής ίνας που θα διασυνδέει το Ισραήλ με την Ιταλία.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, για τις συμπληρωματικές αυτές εργασίες έχει δοθεί σχετική άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές με βάση το διεθνές δίκαιο.

"Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλομένους Navtex", συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την έκδοση ίδιας αγγελίας από την Τουρκία παράτυπη τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή.

"Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων", κατέληξε.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!