Ψήφισμα για Ρόδο - Κω, αντίβαρο σε Ιμβρο - Τένεδο

Ετοιμο σχέδιο Ψηφίσματος, για την κατάσταση των «τουρκικής κουλτούρας» κατοίκων της Κω και της Ρόδου έχει ο Σοσιαλιστής Ελβετός βουλευτής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέας Γκρος, το οποίο και θα παρουσιάσει, προς έγκριση, στη Μόνιμη Επιτροπή της Συνέλευσης, στις 11 Μαρτίου 2011, στο Παρίσι.


Στο σχέδιο αυτό, που συντάχθηκε ως αντιστάθμισμα στο ψήφισμα που, πριν από τρία χρόνια, ενέκρινε η Συνέλευση του ΣτΕ, για την κατάσταση των Ελλήνων μειονοτικών σε Ιμβρο και Τένεδο, αναγνωρίζεται, εμμέσως πλην σαφώς, η ύπαρξη «μουσουλμανικής μειονότητας» στα δύο αυτά ακριτικά νησιά και εκ του πονηρού καλείται η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τουρκόφωνα σχολεία σε Κω και Ρόδο, να πληρώσει δασκάλους για να διδάξουν... τουρκικά στα παιδιά των μουσουλμάνων και να διασφαλίσει μια υπεύθυνη και διαφανή διαχείριση στα ισλαμικά ιδρύματα που βρίσκονται εκεί.
Επικρίνει, ακόμη, την Ελλάδα διότι δεν διευρύνει τα μειονοτικά δικαιώματα των τουρκικής προέλευσης κατοίκων της Κω και της Ρόδου, όπως αυτά αναγνωρίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, και την καλεί να επικυρώσει τη Σύμβαση για την προστασία των μειονοτικών εθνοτήτων.
Πέρα απ' αυτά τα πρωτόγνωρα, όμως, ο Αντρέας Γκρος παραδέχεται στο σχέδιο ψηφίσματός του ότι αποδείχτηκε γράμμα... κενό η αμφιλεγόμενη έκθεσή του, που εγκρίθηκε, πριν από τρία χρόνια, από τη Συνέλευση του ΣτΕ και υποτίθεται ότι θα ενίσχυε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας σε Ιμβρο και Τένεδο.
Προς θλίψη των όσων έσπευσαν, τότε, να χαιρετίσουν το εν λόγω ψήφισμα, ο Αντρέας Γκρος «ομολογεί» ότι:
• Δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος για την επανεκχώρηση των απαλλοτριωθέντων ακινήτων ενώ, αντίθετα, μεγάλα κομμάτια της γης τους δίνονται στους Τούρκους.
• Παρά τις περί του αντιθέτου τουρκικές δεσμεύσεις, τα έξι αρχαία ελληνικά σχολεία της Ιμβρου είναι ακόμη ερείπια ή έχουν νοικιαστεί για εμπορικούς σκοπούς.
• Δεν έχουν αποδοθεί, ακόμη, οι περιουσίες των ελληνικών θρησκευτικών ιδρυμάτων που κατασχέθηκαν.

 

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!