Το αεροπλανοφόρο R61 Charles-De-Gaulle πάλι στο Αιγαίο

Γαλλικό ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα Στο Αιγαίο καταπλέει τις επόμενες ημέρες η ομάδα μάχης του γαλλικού αεροπλανοφόρου R61 "Charles-De-Gaulle" για κοινές ασκήσεις με διάφορα σενάρια με την Πολεμική Αεροπορία.

Ξεχωρίζει το σενάριο προσβολής και...
υπεράσπισης νήσου, το οποίο αναφέρεται στο τουρκικό σχέδιο SUGA για κατάληψη τριών νησιών του Αιγαίου (Λέρο, Φούρνους, Οινούσσες) όλες τις λεπτομέρειες του οποίου αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αύριο.
Αλλά πέρα από την δεδομένη πολιτική-στρατιωτική υποστήριξη υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάνουν την Γαλλία να δηλώνει παρούσα στην περιοχή: Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που έχουν εντοπιστεί στην Ανατολική Μέσόγειο και ειδικά στο τμήμα της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον γαλλικών εταιρειών πετρελαιοειδών, όπως ο κολοσσός TOTAL που ενδίαφέρεται να αποκτήσει δικαιώματα εξόρυξης και αξιοποίησης μέρους αυτών των κοιτασμάτων.
Σε επιχειρησιακό επίπεδο θα εμπλακούν στις ασκήσεις από ελληνικής πλευράς, το σύνολο σχεδόν, των εναέριων μέσω της: F-16, Μirage 2000 (θα έχουμε δηλαδή "ενδογαλλική" σύγκρουση) και ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye. Από γαλλικής πλευράς θα επιδιωχθεί και ένα είδος "ρεβάνς" για τα Rafale F.3, τα Super Etendard και τα E-2C 2000 Hawkeye που είχαν συμμετάσχει ακι στην προγηούμενη άσκηση και είχαν χάσει τις περισσότερες μάχες απέναντι στα ελληνικά μαχητικά.
Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αιγαίο Πέλαγος και περιλαμβάνουν εκτός από το γαλλικό αεροπλανοφόρο, τις φρεγάτες συνοδείας και το υποβρύχιο που απαρτίζουν την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου.

defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!