“Σιγήν ιχθύος” για την ονομασία ΠΓΔΜ

Ο Μπαν Κι Μουν γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΟΗΕ, δέχτηκε ερώτηση "πώς σκοπεύει να αντιδράσει" στην επιστολή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών προς τον ίδιο, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ειδικός του αντιπρόσωπος, πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση επίλυσης της «μακροχρόνιας διαφοράς», όπως είπε, «με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό».

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τόνισε ότι, όπως και στο Κυπριακό, «δεν τίθεται ούτε εδώ θέμα καταληκτικής ημερομηνίας διευθέτησης του ζητήματος», εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για τη δυναμική που δημιουργήθηκε πέρυσι από τη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο Γ.Γ. υπενθύμισε ότι ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών στη Νέα Υόρκη, στις 9 Φεβρουαρίου.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Μπαν Κι Μουν ανέφερε ότι το 2011 είναι μια χρονιά με «πάρα πολλές προκλήσεις», επισημαίνοντας τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι στόχος του είναι να συνεχιστεί η πρόοδος που επιτελέστηκε σε διάφορα ζητήματα, όπως είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, η προώθηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, κυρίως για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, τόνισε ότι είναι δεσμευμένος να ενισχυθεί η θέση των γυναικών και να αυξηθεί ο αριθμός τους σε θέσεις ευθύνης μέσα στον ΟΗΕ.

Τέλος, υποστήριξε ότι «υπάρχει αύξηση διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας» από μέρους του ΟΗΕ, ενώ όσο αφορά τους στόχους του Οργανισμού για τα πιο σημαντικά διεθνή προβλήματα που χρειάζονται «μεγάλη προσοχή και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης» έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ακτή Ελεφαντοστού, στις εξελίξεις στο Σουδάν και στις προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της Αϊτής.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!