«Μυρίζει μπαρούτι» πάλι στην κορεατική χερσόνησο - Δύο Τ/Θ μεραρχίες έστειλαν οι Βορειοκορεάτες

Έτοιμη για νέα κρίση που αυτή την φορά μπορεί να πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες είναι η Βόρειος και η Νότιος Κορέα. Η τελευταία ετοιμάζει γυμνάσια την ερχόμενη εβδομάδα στην ίδια περιοχή που η Βόρειος Κορέα βομβάρδισε τη νήσο Yeonpyeong και η Βόρειος κορέα προειδοποίησε ότι αυτή την φορά θα αντιδράσει "Πολύ πιο δυναμικά"!

Ο ανεπίσημος διπλωματικός απεσταλμένος ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα Μπιλ Ρίτσαρντσον, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στη χερσόνησο μοιάζει με πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί. έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο μετά από συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στην Πιονγκγιάνγκ, τους οποίους κάλεσε να επιδείξουν "αυτοσυγκράτηση".

O διπλωμάτης παρότρυνε τους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους να επιτρέψουν στη Νότιο Κορέα να προχωρήσει στις προγραμματισμένες της ασκήσεις στο νησί που τον περασμένο μήνα βομβάρδισε η Β. Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε απειλήσει ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η άσκηση, θα απαντούσε με πυρά.

Την Παρασκευή, η Ρωσία -που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα - κάλεσε τους διπλωματικούς απεσταλμένους των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για να τους προτρέψει να ακυρώσουν προγραμματισμένες ασκήσεις, επισημαίνοντας την «βαθιά ανησυχία» της Μόσχας για τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο Κυβερνήτης του Νέο Μεξικό Μπιλ Ρίτσαρντσον, που είχε και στο παρελθόν λειτουργήσει ως μεσολαβητής με τη Β. Κορέα, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πιονγκγιάνγκ ως ιδιώτης, δήλωσε στο CNN ότι έχει γίνει "μια μικρή πρόοδος" στις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας. "Καλώ την χώρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση για να ηρεμήσουν τα πράγματα...".

H Bόρειος Κορέα μετέφερε δύο θωρακισμένες μεραρχίες ακριβώς πρίσω από την γραμμή αντιπαράθεσης σε απόσταση 35 χλμ από τα σύνορα, αλλά με την προστασία δύο αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών. Προφανώς έχουν λάβει στα σοβαρά την προειδοποίηση των Νοτιοκορεατών ότι θα βομβαρδίσουν σε βάθος 50 χλμ. από τα σύνορα των δύο χωρών σε περίπτωση που η Βόρειος Κορέα θελήσει να απαντήσει πάλι με βομβαρδισμό.

«Εχω την εντύπωση ότι οι Βορειοκορεάτες θέλουν να ρίξουν τους τόνους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το κλίμα και σήμερα"

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα εξαπολύσει απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα σε περίπτωση που ξεκινήσουν ασκήσεις στο νησί Yeonpyeong. Η Ν. Κορέα όμως επιμένει ότι η μονοήμερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μεταξύ του Σαββάτου και της Τρίτης. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η άσκηση είναι πιθανό να γίνει είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη που αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 23η Νοεμβρίου στο νησί σκοτώθηκαν τέσσερις Νοτιοκορεάτες - δύο πεζοναύτες και δύο πολίτες.

Στο μεταξύ, η Κίνα προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε νέα σύγκρουση μεταξύ Βορρά και Νότου θα μπορούσε να κλονίσει την περιφερειακή σταθερότητα, και κάλεσε τις δύο κυβερνήσεις να αποφύγουν κινήσεις που θα μπορούσαν να ανατροφοδοτήσουν εντάσεις.

Ωστόσο, η δήλωση του Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Jiang Yu δεν επέκρινε ούτε τα σχέδια της Σεούλ, αλλά ούτε και τις απειλές της Πιονγιάνγκ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!