Εγκεμέν Μπαγίς: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα αν δεν τα βρούμε με την Ελλάδα»!

Mαστίγιο και καρότο από την Τουρκία προς την Ελλάδα προσφέρει η Τουρκία δια χειλέων Εγκεμέν Μπαγκίς και ήδη υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για την ευθεία απειλή που εξαπέλυσε ότι αν δεν βρεθεί λύση στις ελληνοτουρκικά προβλήματα όπως το Κυπριακό "Η Τουρκία είναι έτοιμη για όλα".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή»στην Κύπρο υποστήριξε επίσης ότι «ο δρόμος της Τουρκίας προς την Ε.Ε. είναι προφανές ότι δεν περνάει από την Κύπρο. Δεν αρέσουν οι απειλές στην Τουρκία».

Επίσης, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου (σ.σ.: Τον πλέον πιστό οπαδό της ελλνοτουρκικής "προσέγγισης"), για τη στάση του στο Κυπριακό και τις δηλώσεις του ότι, αν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Ωστόσο, ο κ. Μπαγίς χαιρέτισε την πρόταση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, για ευρωτουρκική σύνοδο κορυφής το 2011. «Αυτό που πρότεινε ο καλός μου φίλος Δημήτρης, είναι πολύ καλή ιδέα. Θα έπρεπε να προσκαλούν την Τουρκία σε όλες τις συνόδους του Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται οι πραγματικές αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μπαγίς υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές, η Ελλάδα είναι φίλη».

» Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε., δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους», πρόσθεσε.Ο κ. Μπαγίς σημειώσε ακόμα πως «μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει.» «Έτσι», πρόσθεσε, «θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης».

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ακόμη ότι «η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε είναι προτεραιότητα», αλλά πως «αν η προτεραιότητά μου δεν με θέλει, δεν θα παρακαλέσω κιόλας».

Επίσης, κάλεσε την Ε.Ε. να αρχίσει εμπορικές σχέσεις με τη «Βόρεια Κύπρο» και ξεκαθάρισε πως μόνο έτσι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!