Ένα κομπιούτερ. μια δυσλειτουργία υλικού και 50 πυρηνικές κεφάλες, εκτός λειτουργίας για 45 λεπτά…

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη στις 23 Οκτωβρίου στην αεροπορική βάση Warren στο Wyoming, των  ΗΠΑ. Ενημερώθηκε μάλιστα και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

50 πυρηνικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (InterContinental BallisticMissile)  Μinuteman III τέθηκαν εκτός λειτουργίας επί 45 λεπτά, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κεντρικό υπολογιστή.

Αμέσως επικράτησε πανικός και όλοι τέθηκαν σε επιφυλακή αφού δεν ήξερε κανείς εάν πρόκειται για σαμποτάζ, ή κάτι άλλο και απλά έβλεπαν στις οθόνες να μην έχουν επικοινωνία και τον έλεγχο των 50 Minuteman III που ήταν Off

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχτηκε το περιστατικό και ανώτατος αξιωματικός τόνισε πως ήταν πρόβλημα στο κομπιούτερ

Σήμερα η Global Strike Command διαθέτει 450 Minutemen ΙΙΙ ICBMs σε βάσεις που βρίσκονται στη Βόρεια Ντακότα, Μοντάνα και το Ουαϊόμινγκ.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και στις 26 Οκτώβρη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί κατά το παρελθόν και σε άλλες βάσεις των ΗΠΑ.

«Φαίνεται να είναι ένα μηχανικό πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο μέρος, του κεντρικού κομπιούτερ" τόνισε αξιωματούχος του Πενταγώνου και διευκρίνισε ότι: 
"Από τη στιγμή που συνέβη, υπήρξε μια επιταγή της ασφάλειας του κάθε πυραύλου και όλα ελέγχονταν οπτικά, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα από ειδικές κάμερες. Τελικά δεν υπήρχε καμία εμφανής ζημιά»

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι minuteman, ονομάστηκαν έτσι λόγω της ταχύτατης δυνατότητας εκτόξευσης που έχουν η οποία δεν ξεπερνάει το ένα λεπτό. Πρωτοεμφανίστηκαν σαν στρατηγικό όπλο το 1962 και θα παραμείνουν σε «υπηρεσία» τουλάχιστον μέχρι το 2020. Μπορούν να εκτοξευθούν από σιλό στο έδαφος, (LGM) η από πυρηνικά υποβρύχια και βομβαρδιστικά(SLBM)

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!