Η νέα«κόκκινη βίβλος» της Τουρκίας: Απειλή η Ελλάδα αλλά χαμηλής επικινδυνότητας

Η Τουρκία υποβάθμισε την θέση της Ελλάδας στη λίστα των εξωτερικών απειλώνTo Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ενέκρινε τις αλλαγές στην «Κόκκινη Βίβλο» , το έγγραφο που κάποιοι το αποκαλούν ακόμη και ως το «μυστικό Σύνταγμα» της χώρας , όπου σ’ αυτήν  περιγράφονται οι εσωτερικές και οι εξωτερικές απειλές της Τουρκίας.

Αυτό που αφορά τη χώρα μας είναι πως η Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται ως απειλή αλλά θεωρείται ως χαμηλής επικινδυνότητας σε σχέση με τις προηγούμενες περιγραφές απειλών. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο για την απειλή του “casus belli” για τα 12 μίλια στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal «η δυνατότητα της Ελλάδας να προκαλέσει πόλεμο στο Αιγαίο και να απειλήσει στρατιωτικά την Τουρκία θεωρείται μικρότερης πιθανότητας».

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε υπό την προεδρία το Αμντουλάχ Γκιούλ και συμμετείχε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι αρχηγοί όλων των Σωμάτων, οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών,  Άμυνας.

Μετά από 5.5 ώρες συνεδρίασης εγκρίθηκαν οι αλλαγές στην «Κόκκινη Βίβλο» και ανακοινώθηκε ότι το Ιράν δεν αποτελεί πια εξωτερική απειλή για την Τουρκία αλλά και ότι ο «θρησκευτικός φανατισμός» δεν αποτελεί πια εσωτερική απειλή για την Τουρκία. Η απειλή αυτή πια περιγράφεται ως «οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τη θρησκεία»

Πάντως η δράση του PKK θεωρείται σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία γι’ αυτό και βρίσκεται στο νούμερο ένα της εσωτερικής απειλής.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!