Απίστευτο!! Δεν είναι πλέον εχθρικά τα τουρκικά αεροσκάφη, όταν αλωνίζουν πάνω απο το Αιγαίο

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία, με έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (COMBINE AIR OPERATION CENTER7) και νυν Α/ΓΕΑ, προς τον Αμερικανό διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης, προκύπτει ότι η Ελλάδα αποχαρακτηρίζει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από X-RAY

Τι σημαίνει αυτό? Ότι πολύ απλά τα «ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά «αλωνίζουν» στον ουρανό του Αιγαίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και δημοσίευμα της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, στις 22 Οκτωβρίου.

Το έγγραφο από το υποστρατηγείο της Λάρισας εστάλη το 2009, που σημαίνει ότι εδώ και  ένα χρόνο έχει δρομολογηθεί η ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων.

«Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πρόκληση, έχει φτάσει μάλλον σε επικίνδυνο σημείο, με τα τουρκικά αεροσκάφη να υπερίπτανται των ελληνικών νήσων, στην οποία η Ελλάδα, αντέδρασε με προσεκτικό και υπεύθυνο τρόπο. Επιπροσθέτως σε μια επιπλέον ένδειξη καλής θέλησης και προκειμένου να μετριαστούν οι εντάσεις, οι ελληνικές αρχές επανεξετάζουν την πολιτική χαρακτηρισμού ως X-RAY (ύποπτα – εχθρικά)»

Πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι το X-RAY να αντικατασταθεί με άλλο ηπιότερο χαρακτηρισμό που δεν θα επιβάλλει αναχαίτιση. Κάτι τέτοιο προσπάθησε και το 2000 να πετύχει η Τουρκία (να μην χαρακτηρίζονται δηλαδή τα αεροσκάφη της εχθρικά) όμως τότε αυτό (παρά και τις πιέσεις του ΝΑΤΟ) είχε απορριφθεί.

Off the record ο προβληματισμός είναι έντονος από ελληνικής πλευράς. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των 2 εντολών του ΝΑΤΟ, με τις οποίες απαγορεύεται σε ελληνικά μαχητικά, να προσεγγίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα 6 ν.μ.

Από το ΓΕΕΘΑ πάντως τονίζουν ότι «Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο ‘’Αποχαρακτηρίζουν από ΄΄εχθρικά΄΄ τα τουρκικά, για λιγότερες αναχαιτίσεις το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει τα εξής:

Όλα τα ίχνη που εισέρχονται στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να έχουν καταθέσει το σχέδιο πτήσης που προβλέπεται από τον ICAO, αναχαιτίζονται και αναγνωρίζονται κατά πάγια πρακτική.»

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!