Όρκο πίστης προς τη χώρα ζητά το Ισραήλ από τους μετανάστες

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, το οποίο απαιτεί από τους μετανάστες που θα λαμβάνουν την ιθαγένεια να δίνουν όρκο πίστης προς το Ισραήλ ως "εβραϊκό και δημοκρατικό" κράτος.

Η διατύπωση προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις αράβων βουλευτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ρατσισμό και θεωρούν ότι αυτή υπονομεύει τα δικαιώματα της αραβικής μειονότητας της χώρας. Eντάσεις προκάλεσε και στις σχέσεις με τους Παλαιστινίους σε μία εποχή, κατά την οποία, οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει το μορατόριο για τον εβραϊκό εποικισμό στη Δυτική Όχθη.

Παρουσιάζοντας το μέτρο στο υπουργικό του συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου το υπερασπίστηκε λέγοντας, ότι αντανακλά τη βάση της ύπαρξης του Ισραήλ. "Δεν υπάρχει καμία άλλη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή και κανένα άλλο εβραϊκό κράτος στον κόσμο. Αυτή είναι η βάση της ύπαρξής μας και όποιος θέλει να έρθει μαζί μας πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό", είπε στους υπουργούς του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 22 υπουργοί και οκτώ το καταψήφισαν.

Ο "όρκος πίστης" θα είναι μία τροποποίηση του Νόμου περί Ιθαγένειας. Δεν θα πρέπει να τον δίνουν οι άραβες Ισραηλινοί πολίτες, ούτε οι μετανάστες, σύμφωνα με τον αποκαλούμενο "Νόμο της Επιστροφής", που προβλέπει ότι κάθε εβραίος έχει το δικαίωμα να γίνει ισραηλινός πολίτης με τη μετανάστευση. Επηρεάζει όμως τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας- που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 25.000- οι οποίοι είναι παντρεμένοι με αραβικής καταγωγής Ισραηλινούς και ζητούν να λάβουν την ιθαγένεια στο πλαίσιο της επανένωσης της οικογένειάς τους.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!