Διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν

Σε εξέλιξη «σοβαρές» διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης Καρζάι.


Απεσταλμένοι των Ταλιμπάν έχουν αρχίσει μυστικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Χάμιντ Καρζάι με στόχο να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων ο μακρόχρονος πόλεμος στο Αφγανιστάν, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post χθες Τρίτη, επικαλούμενη αφγανικές και αραβικές πηγές.

Οι πηγές, τις οποίες η Post δεν κατονόμασε, φέρονται να δήλωσαν ότι οι αντιπρόσωποι των Ταλιμπάν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν εξ’ ονόματος της Κουέτα Σούρα, οργάνωσης των Αφγανών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και του ηγέτη του Μοχάμαντ Ομάρ.Οι πηγές αυτές τόνισαν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «προκαταρκτικό» στάδιο και ακολουθούν εκείνες που είχε φιλοξενήσει η Σαουδική Αραβία, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, πριν ένα χρόνο.


Συζητείται «πολύ σοβαρά» το να βρεθεί «μια διέξοδος», είπε μια πηγή που βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει τι συζητείται, αναφερόμενη στους Ταλιμπάν, σύμφωνα με την Washington Post.


Κατά το δημοσίευμα οι εκπρόσωποι του Ομάρ δημοσίως επιμένουν ότι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν καν να αρχίσουν αν δεν αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις από το έδαφος του Αφγανιστάν, όμως η Κουέτα Σούρα φέρεται να έχει αρχίσει να εξετάζει ενδεχόμενη ευρεία συμφωνία που θα περιλαμβάνει συμμετοχή στελεχών των Ταλιμπάν στην κυβέρνηση και την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των δυνάμεων του NATO και των ΗΠΑ.


Αφγανικές, αραβικές και ευρωπαϊκές πηγές λένε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται πιο «ανοικτή» στο ενδεχόμενο να υπάρξει τερματισμός του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων.


Ωστόσο νωρίτερα χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ είπε ότι η «συμφιλίωση» στο Αφγανιστάν είναι απίθανη για την ώρα. «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς... για συμφιλίωση», δήλωσε ο Μορέλ.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!