"Θεσμική" πρόκληση από τον Αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας - Εισέβαλε με F-16 στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (vid)

Σε μια επιθετική κίνηση διαφορετική από τις άλλες προχώρησε η τουρκική Αεροπορία στις 17 Φεβρουαρίου:

Τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και αντίθετα με όλες τις άλλες τις περιπτώσεις μέχρι στιγμής οπότε και πραγματοποίησαν ένα κύκλο και επέστρεψαν στην Τουρκία, συνέχισαν πορεία προς νότια, πάντα παρακολουθούμενα από ελληνικά μαχητικά και βγήκανε από τον ΕΕΧ στος ύψος της Ρόδου!

Πέρα από το είδος της κίνησης έχει σημασία μια μικρή "λεπτομέρεια": Σε ένα διθέσιο F-16-D επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός της τουρκικής Αεροπορίας Akın Öztürk μάλιστα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΓΕΑ που επιβεβαίωσε το συμβάν.

Το θέμα είναι γιατί συνέβη αυτό υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, πέρα από ότι δεν αναγνωρίζουν στην πράξη τον ΕΕΧ των 10 ναυτικών μιλίων με τον πλέον θεσμικό τρόπο είναι ζητούμενο ότι η παρουσία του Τούρκου Α/ΓΕΑ μπορεί να είχε χαρακτήρα ενθάρρυνσης των Τούρκων πιλότων που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χάσει επανειλλημένα.

Σημειώνεται ότι χωρίς να αποκαλύψει ότι ο Τούρκος Α/ΓΕΑ επέβαινε σε ένα από τα μαχητικά ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος είχε αναφερθεί στο γεγονός σε δημοσιογράφους.

Σε μια άκρως προκλητική κίνηση προέβη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας στο Αιγάιο, επιλέγοντας μάλιστα μια περίοδο όπου βρίσκονται εν εξέλιξη πολύ σημαντικές διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Αεροπορίας, ο αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, πτέραρχος Akın Öztürk, ήθελε να μας κάνει επίδειξη τουρκικής κυριαρχίας στον ελληνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου και πραγματοποίησε προκλητική πτήση στην περιοχή συνοδευόμενος από επτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Όπως αναφέρεται, με επιδεικτικό τρόπο ο πτέραρχος Akın Öztürk επί πενήντα λεπτά της ώρας πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο δυτικά των ελληνικών νησιών Λέσβου και Χίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει στην ελληνική πλευρά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να επιβάλει τις διεκδικήσεις της στην περιοχή παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο που ορίζεται στα δέκα ναυτικά μίλια.

Μάλιστα τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν με έμφαση ότι η κίνηση αυτή έγινε για να δείξει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα δέκα ναυτικά μίλια του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά μόνο τα έξη, ισχυρισμός που έχει απορριφτεί επανειλημμένα από την ελληνική πλευρά και είναι η βασική αιτία των αεροπορικών εμπλοκών μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών τις τελευταίες δεκαετίες, αφού η ΠΑ είναι υποχρεωμένη συνεχώς να θυμίζει στους γείτονες ότι βρίσκονται σε ξένο "χωράφι".

Η κίνηση αυτή έγινε σαν είδος αντίποινου σε αυτήν που πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πριν από λίγες μέρες κατά την επέτειο της κρίση των Ιμίων για να ρίξει στην θάλασσα ένα στεφάνι στην μνήμη των πιλότων που έπεσαν το βραδύ της κρίσης το 1996. 

Aκολουθεί το βίντεο που δημοσίευσε η TURK HAVA KUVVLETERI...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!