Αιφνίδια εμπλοκή Τούρκικων f-16 με Ρώσικο κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Γράφει ο Νίκος ΧειλαδάκηςΣε έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες, αναφέρεται ότι στις 1 Φεβρουαρίου ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου IL-20, πλησίασε απροειδοποίητα τις ακτές του τουρκικού Πόντου στην Μαύρη θάλασσα και εκτελούσε πτήση κατά μήκος των τουρκικών ακτών.

σάρωση0001
Σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αμέσως σήμανε συναγερμός και απογειωθήκαν δυο τουρκικά F-16 τα οποία πλησίασαν πολύ κοντά το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος και το προειδοποίησαν να απομακρυνθεί από τις τουρκικές ακτές.
Να σημειωθεί ότι η τελευταία εμπλοκή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με ρωσικά είχε σημειωθεί την περασμένη χρονιά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014, πάλι στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, ένα γεγονός που είχε τότε θορυβήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.
Τώρα το επεισόδιο αυτό όπως αναφέρθηκε προκαλεί εκ πρώτης έκπληξη καθώς τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια βελτίωση των τουρκορωσικών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά αυτή η κίνηση της Ρωσίας να στείλει το κατασκοπευτικό αεροσκάφος στις τουρκικές ακτές. Δεν αποκλείεται βέβαια το γεγονός αυτό να συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και στις προθέσεις του ΝΑΤΟ, με τις όποιες συμπορεύεται και η Τουρκιά, να περικυκλωθεί η ρωσική πλέον Κριμαία και να πιεστεί ακόμα περισσότερο η ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη τις συνέπειες της οποίας ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!