Τρία πλοία “φόβητρο” στον πόλεμο κατά των δουλεμπόρων (βίντεο)

Αυτά είναι τα τρία σκάφη που έχουν αναλάβει το μεγάλο βάρος στον καθημερινό πόλεμο με τους δουλέμπορους στο Αιγαίο.

Τα τρία σκάφη του τύπου αυτού είναι μεγαλύτερα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η σύμβαση για την προμήθειά τους υπεγράφη στις 19/11/2002.

Τα δύο πρώτα, ΛΣ 060 Φούρνοι και ΛΣ 070 Ρω, ναυπηγήθηκαν σε ισραηλινά ναυπηγεία (Israel Shipyards Ltd) και παραδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2003 και τον Μάρτιο του 2004, αντίστοιχα.

Το τρίτο, ΛΣ 080 Άγιος Ευστράτιος, ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) και παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2004.

Οι διαστάσεις των σκαφών αυτών είναι 58×7,62×2,65μ. και το εκτόπισμά τους 400 τόνοι. Φέρουν 4 κύριες μηχανές MTU-16V-396TB94 και 4 ηλεκτρογεννήτριες Caterpillar, που κινούν ισάριθμους έλικες και εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 34,5 κόμβων και αυτονομία 48 ωρών με υπηρεσιακή ταχύτητα 28 κόμβων. Το πλήρωμά τους είναι 28μελές ενώ διαθέτουν ενδιαιτήσεις και για 4 επιπλέον άτομα.

Ο οπλισμός τους απαρτίζεται από έναν πρωραίο πύργο OTO Breda με πυροβόλο των 30mm/70, και από δύο βαρέα πολυβόλα των .50″ σε τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμούς στα πλευρά της υπερκατασκευής.

Επίσης φέρουν 2 ραντάρ έρευνας/ναυτιλίας και κάμερα IR, τα οποία ολοκληρώνονται στο σύστημα μάχης ARGO, όπως και τερματικό δορυφορικών επικοινωνιών INMARSAT-B.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!