ΤΟ…«ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ», ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.  Πικρή χολή στάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα και σχόλια που αναφέρονται στην τριμερή συνάντηση των ηγετών Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, για την σύναψη στρατηγικής συμφωνίας προς συνεργασία για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, (30/4), που χαρακτηρίζει την συνεργασία Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, σαν το… «Τρίγωνο του Διαβόλου», (Şeytan üçgeni), επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοσίευμα δίνει έμφαση στις έρευνες για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων και για την περιχάραξη της ΑΟΖ, εξελίξεις που χαρακτηρίζονται σαν εχθρικές προς την Τουρκία.

Η συνάντηση των τριών ηγετών που είναι συνέχεια της προ πέντε μηνών παρόμοιας συνάντησης Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτιου, κρίνεται σαν μια… «σατανική» συνεργασία διαβολικών δυνάμεων που επιδιώκουν την απομόνωση της Τουρκίας, κάτι που όμως δεν θα το δεχτεί η Άγκυρα. Μάλιστα η συνεργασία αυτή, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, έχει και στρατιωτική διάσταση γεγονός που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και ποιο εχθρική προς τα τουρκικά συμφέροντα.

Μετά από όλα αυτά και με δεδομένο ότι η εφημερίδα Yeni Şafak εκφράζει άμεσα τις απόψεις της τουρκικής κυβέρνησης και του Ερντογάν, μένει να δούμε αν και πως θα αντιδράσει η Άγκυρα σε αυτές τις εξελίξεις. Πέραν τούτου όμως, σε κάθε περίπτωση κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι δεν είναι δυνατόν σε κάθε κίνηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να ρωτάται πρώτα η Άγκυρα μην τυχόν και θίξουμε τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Η εποχή των γκιαούρηδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!