Αναρρίχηση και kite στην Ελλάδα: Στροφή στις διακοπές με περιπέτεια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 25% των τουριστών επιθυμούν να κάνουν κάποιο σπορ στις διακοπές τους. Ειδικά στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανεπίσημες καταγραφές, υπολογίζεται ότι ο αθλητικός τουρισμός προσελκύει το 10% των αφίξεων στην χώρα μας, ενώ στη Ρόδο η σεζόν διαρκεί από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο.

Οπως αναφέρει στην εφημερίδα το Βήμα η Λουκία Λεωνίδου, υπεύθυνη Εισερχόμενου Τουρισμού της Trekking Hellas, η ζήτηση επικεντρώνεται στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στις Κυκλάδες, καθώς και την Πελοπόννησο.

Μάλιστα η Κάλυμνος, είναι ο κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός στον κόσμο, όπως επισημαίνει ο εκπαιδευτής ορειβασίας Αρης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αναπτύσσει την αθλητική αναρρίχηση στο νησί, ενώ έχει δημιουργήσει και δύο ιστοσελίδες και αναρριχητικούς οδηγούς με πληροφορίες για την Κάλυμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Η Κάλυμνος δέχεται 10.000 αναρριχητές το χρόνο, περίπου 1.500 άτομα το Μάιο και 3.000 τον Οκτώβριο καθώς αυτοί είναι οι μήνες αιχμής, ενώ το καλοκαίρι έχουμε 500-800 άτομα κάθε μήνα» εξηγεί στο Βήμα, ενώ για την προέλευση των τουριστών σημειώνει ότι έρχονται κυρίως από την Ευρώπη, ενώ ένα 20% έρχεται από ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνία.

Μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα έχει επίσης και το σερφ, όπως εξηγεί ο Αχιλλέας Τζίμας, ιδρυτής του Sports Tourism Greece: «Αυτοί που κάνουν snowboard και σκι το χειμώνα, το καλοκαίρι κάνουν windsurf και kitesurf».

Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό, αφού έχει ανέμους 8 μήνες το χρόνο και 12 ιδανικούς προορισμούς για αυτά τα σπορ (Ρόδο, Σάμο, Λήμνο, Λευκάδα, Νάξο, Πάρο, Κω, Κάρπαθο, Κρήτη, Μύκονο, Λέρο και Εύβοια) ωστόσο χρειάζεται στοχευμένη προβολή για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, αφού σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται 15.000.000 δυνητικοί «αθλητικοί τουρίστες»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!