"Πλωτά" αεροδρόμια άρχισε να φτιάχνει η Τουρκία

Το πρώτο αεροδρόμιο την Τουρκίας που κατασκευάστηκε μέσα στην θάλασσα - σε τεχνητό νησί, δίπλα στην ακτή- άνοιξε  την Παρασκευή.Πρόκειται για το αεροδρόμιο Όρντου-Γκιρέσουν (Ordu-Giresun) , που βρίσκεται ανάμεσα στις δυο αυτές πόλεις στην Μαύρη Θάλασσα, είναι δε  το 52ο αεροδρόμιο της γειτονικής χώρας.

Το ''Ordu-Giresun Airport'' θα εγκαινιαστεί  από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Για την κατασκευή του τεχνητού νησιού χρησιμοποιήθηκαν 35 εκατομμύρια τόνοι πέτρας προκειμένου να γεμίσει η θαλάσσια περιοχή εμβαδού 1.8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Το τεχνητό νησί στοίχισε 132.6 εκατ. δολάρια και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011.Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατασκευή του αεροδρομίου στη θάλασσα στοίχισε λιγότερο από ότι εάν κατασκευαζόταν στη ξηρά.Οι ακτές του Πόντου είναι απόκρημνες και οι πεδινές παραλιακές εκτάσεις εξαιρετικά περιορισμένες.

Όταν αρχίσει να λειτουργεί και το αεροδρόμιο Χακιάρι Γιουκσέκοβα, ο αριθμός των αεροδρομίων της Τουρκίαςας θα ανέλθει σε 55.

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή αεροδρομίου στα δυτικά της Ατάλειας, στην περιοχή των πόλεων Ντέμρε, Κας και Φινίκε. Το 2002 ο αριθμός των επιβατών ήταν 34 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος του 2014 έφτασαν τους 166,2 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών είναι κατά σειρά το İstanbul Atatürk και İstanbul Sabiha Gökçen, το Αεροδρόμιο Antalya, το Ankara Esenboğa, το İzmir Adnan Menderes και το Αεροδρόμιο Adana.

Το 2002 πραγματοποιούνταν πτήσεις εσωτερικού από 2 κέντρα προς 25 προορισμούς, ενώ σήμερα 6 αεροπορικές εταιρείες πετάνε από 7 κέντρα σε 53 προορισμούς. Οι πτήσεις εξωτερικού πραγματοποιούνται πλέον σε 237 προορισμούς από 60 που ήταν το 2002. Ο αριθμός επιβατών πτήσεων εσωτερικού αυξήθηκε από 20,5 σε 85,4 εκατομμύρια ενώ στις πτήσεις εξωτερικού ανήλθαν από 35 σε 80,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 26 Μαίου.

ΠΗΓΉ: http://www.onalert.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!